Surpriza primei admiteri în liceu: absolvent al Școlii 39, repartizat la Hârșova

5444
Surpriza primei admiteri în liceu: absolvent al Școlii 39, repartizat la Hârșova - fondprimaadmitere-1658855692.jpg
Timp de trei zile (20, 21 și 25 iulie), comisia de admitere județeană, condusă de prof. Daniela Stan, inspector școlar general adjunct în cadrul IŞJ Constanța, a lucrat la rezolvarea celor 70 de situații speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În fapt, solicitări depuse de elevi/părinți, în speranța că vor avea sorți de izbândă, invocând „apropierea de domiciliu”. Pentru că cealaltă motivare, și anume „Gemeni”, nu poate fi refuzată, având temei legal.

Le-a fost aprobată „apropierea de domiciliu”, respectiv la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, unde ultima medie a fost 5,84, pentru doi elevi repartizați la Liceul „Regele Carol I” din Ostrov (medie de admitere 6,03), respectiv Liceul Tehnologic „Gh. Duca” Constanța (medie de admitere 6,23).

Trei cazuri de gemeni au avut șansa vieții lor de a li se aproba redistribuirea la Liceul Teoretic „Ovidius”, după ce fuseseră repartizați la Colegiul Comercial „Carol I”, Liceul Teoretic „Decebal”, respectiv Liceul Teoretic „George Emil Palade”. Unui alt geamăn repartizat la Liceul Teoretic „George Călinescu” i s-a aprobat redistribuirea la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Nu de același „schimb” s-a bucurat un absolvent al Școlii gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza”, care, invocând „apropierea de domiciliu”, spera să ajungă mircist (inițial repartizat la „Călinescu”).

Tot de un refuz avea să se lovească o altă solicitare de „apropiere de domiciliu” a unui absolvent al Școlii gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, repartizat la Liceul Teoretic „Decebal”, care spera să ajungă la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Dar poate că cea mai tristă pățanie este a unui absolvent al Școlii nr. 39, care a ajuns, cu media de admitere 7,42, să fie repartizat la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova. Pentru că nu și-a depus dosarul de înscriere la liceul unde a fost repartizat, comisia județeană nu i-a aprobat „apropierea de domiciliu” la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”.

Din cele 70 de cazuri speciale, 10 nu s-au aprobat, dar au primit recomandarea de a se înscrie la învățământul profesional.

Peste 40 de locuri libere în municipiul Constanța

La finalul primei sesiuni de admitere în liceu, IŞJ Constanța a făcut publică lista locurilor libere la liceele din județ. Astfel am putut constata că au rămas câte un loc liber la Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, două locuri la Liceul Teoretic „George Călinescu”. De asemenea, au mai rămas libere: un loc la Liceul Tehnologic „Tomis”, câte două locuri la liceele tehnologice „Virgil Madgearu”, „Gheorghe Miron Costin” și „Pontica”, câte patru locuri la Liceul Energetic, Liceul de Marină, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, câte cinci locuri la liceele tehnologice „Gh. Duca” și TELECOM și șase locuri la Colegiul Comercial „Carol I”.

La finele săptămânii viitoare, 4-5 august, va avea loc repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia județeană de admitere, conform unei proceduri stabilite și publicate pe site-ul IŞJ Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4667 secunde