Trei suplinitori au obținut definitivarea în învățământul constănțean cu media 10

1433
Trei suplinitori au obținut definitivarea în învățământul constănțean cu media 10 - fonddefinitivatrezultate-1658941692.jpg
Cei 186 de candidați constănțeni care au susținut, săptămâna trecută (pe 20 iulie), proba scrisă a examenului național pentru definitivare și-au aflat miercuri, 27 iulie, noul statut la catedră, odată cu afișarea rezultatelor inițiale.



Din cei 209 candidați admiși la proba scrisă, 13 au fost absenți, după cum informează Inspectoratul Școlar Județean Constanța, iar 10 s-au retras din examen. Astfel, au fost transmise către evaluare 186 de lucrări. 24 de medii se situează între 9,50 și 9,99. 125 de candidați au promovat examenul de definitivare, adică o proporție de 67,20%.

La proba scrisă, cinci candidați constănțeni au obținut nota 10: la limba și literatura turcă maternă – Ahmet Makan (Liceul Teoretic Internațional de Informatică); limba și literatura germană modernă – Cristina Raluca Frecea (Liceul Teoretic „Ovidius”); asistență medicală generală (maiștri instructori) – Carmen Cristian (Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia) și Corina Iacovici (Liceul Teoretic „George Emil Palade”); educație socială (gândire critică și drepturile copilului, educație interculturală, educație pentru cetățenie democratică) – Cristina Iordache (Școala gimnazială „Gala Galaction” Mangalia și Școala gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu”).

De altfel, trei dintre aceste candidate au obținut definitivarea în învățământul constănțean cu media absolută 10, la toate cele patru probe impuse: două inspecții, portofoliu și proba scrisă, care are o pondere de 70% în calculul mediei finale (pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8). Este vorba despre Cristina Raluca Frecea, Cristina Iordache și Carmen Cristian.

Cele mai multe note de 10 la proba scrisă s-au obținut în București (42), urmat de Cluj (17), Prahova (8), iar în Constanța și Maramureș, câte cinci note de 10.

Profesorilor angajați cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de Definitivat 2022, le este asigurat postul didactic deja ocupat, prin hotărârea consiliului de administrație din unitatea de învățământ din care cadrul didactic provine.

Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 și 28 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2022.

Între 9 și 16 august are loc validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5838 secunde