Continuă scandalurile la Școala 30. "Părinții elevilor din clasa a IV-a vor să angajeze un avocat"

16223
Continuă scandalurile la Școala 30.

Articole de la același autor

Revoltați de noua măsură de relocare a elevilor de clasa a IV-a din cadrul Școlii 30 din Constanța, mai mulți părinți s-au strâns, vineri dimineață, în fața unității de învățământ, pentru a lămuri lucrurile. Ceea ce îi revoltă foarte mult pe părinți este faptul că documentația care prevede relocarea elevilor nu e pusă la dispoziția lor. După discuția cu directorul general al școlii, Marinica Târziu, și directorul adjunct Alina Nedelcu, părinții au fost convocați de conducere într-o ședință oficială, la ora 11. Ședință în urma căreia au rezultat doar țipete și zero soluții.

Părinții elevilor de clasa a IV-a din cadrul Școlii nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța nu mai au liniște, după ce au fost anunțați că ai lor copii vor învăța la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian”, unde vor fi mutate șase clase.

Față în față cu părinții revoltați, directorul adjunct al școlii, Alina Nedelcu, a declarat că hotărârea nu a fost luată de către Consiliul de Administrație, ci în cadrul unei discuții cu învățătorii claselor a III-a și a IV-a. Clasele a III-a chiar au ieșit în curtea școlii să spună că nu vor accepta niciodată o posibilă relocare. De asemenea, conducerea școlii mai susține că pot interveni probleme și în realizarea orarului, care trebuie făcut astfel încât cadrele didactice să se poată deplasa pentru a fi prezente la toate cursurile.

Soluția propusă de părinți este ca relocarea să se facă prin rotație: o lună să fie relocați elevii de clasa a IV-a, o lună, cei de clasa a III-a. Mamele copiilor de doar 9 ani susțin că impactul psihologic asupra elevilor este foarte mare și se simt alungați.

„Eu nu înțeleg de ce trebuie să ne mutăm noi”

Rămâne de văzut ce concluzii se vor trage în ședința de joi, atunci când au stabilit că se vor întâlni din nou. Părinții nu se dau bătuți și vor insista ca documentele să fie făcute publice spre consultare. Aceștia au solicitat conducerii școlii să li se pună la dispoziție procedura de selecție a claselor ce vor fi relocate și decizia scrisă, argumentată.

„Au trimis o cerere către Inspectoratul Județean prin care cer relocarea claselor. Fotocopia cererii a devenit secretă și nu ni se dă nimic, urmând ca, din spusele domniei sale, marți, să mai trecem pe la ea, poate ne dă vreun act. Iar la ședința de vineri, s-a țipat mereu. Noi n-am mai stat, pentru că nu se putea ajunge la o concluzie. Și azi dimineață, și la ședință, eu am întrebat același lucru: dacă dumneavoastră ați cerut relocarea claselor a IV-a la cererea inspectorului județean, există documentație? Au zis că da. Eu nu înțeleg de ce trebuie să ne mutăm noi. Toți părinții au început să țipe. Părinții sunt foarte revoltați, vor să angajeze un avocat, deja se vorbește pe grup care, cum plătește și ce plătește, pentru că nu se va ajunge la nicio concluzie. Joi degeaba se face ședință. Nu o să se facă absolut nimic, deja totul a degenerat într-un scandal foarte mare. O vor ține cu chestia asta până după vacanță. Săptămâna viitoare e Școala Altfel, apoi urmează o săptămână de vacanță, după care conducerea o să aducă părinții în fața faptului împlinit să plece din școală. Dar nu vor putea dovedi, cu absolut niciun act, din ce motiv. Actele respective nu există. Așa au crezut ele de cuviință. Ne-au zis să ne certăm cu inspectorul. I-am spus: doamnă, nu pot să mă cert pe vorbele dumneavoastră cu omul. Mie îmi trebuie un act doveditor!”, ne-au precizat părinții unui elev, contactați în urma ședinței.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5553 secunde