Se pune lacătul pe containerele de la Școala 30. Părinții, revoltați de relocarea claselor a IV-a

7056

Articole de la același autor

Încă o săptămână și conducerea Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța va pune lacătele pe cele două containere modulare achiziționate anul trecut, cu titlu de închiriere, care au determinat demiterea fostei directoare Florentina Țigmeanu. Varianta aprobată de Consiliul de Administrație al acestei unități pentru relocarea copiilor care nu mai au loc a fost Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian”, unde vor fi mutate șase clase a IV-a. Părinții acestor copii, nemulțumiți pentru decizia luată, sunt hotărâți să ceară explicații conducerii Școlii 30.



După scenariul deja aplicat claselor relocate de la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza”, în urma discuțiilor purtate cu învățătoarele claselor a IV-a de la Școala 30, s-a decis rotirea efectivelor.

La revenirea din prima vacanță a acestui an școlar, în modulele 2 și 3 vor merge la Școala 28 trei clase a IV-a, iar în modulele 4 și 5, celelalte trei clase.



Odiseea acestei decizii aveam să o aflăm de la actualul director al Școlii „Gheorghe Țițeica”, prof. Marinica Târziu.

„Am avut mai multe discuții în Consiliul de Administrație al școlii, cât și în consiliul profesoral cu privire la această problemă stringentă pe care trebuia să o rezolvăm. Au fost puse în discuție două variante de relocare: respectiv Școala 6 și Școala 28”, a declarat pentru „Cuget Liber” managerul de la „Gheorghe Țițeica”.

„Școala Gimnazială nr. 6 «Nicolae Titulescu» a fost prima propunere pe care am primit-o din partea Inspectoratului Școlar Județean, dar nu ni s-a părut potrivită, întrucât nu ne garanta finalizarea cursurilor până la sfârșitul anului școlar, deoarece în luna martie 2024 vor intra într-un proces de reabilitare.



În acest context, a apărut o altă variantă, care ni s-a părut potrivită, și anume Școala Gimnazială nr. 28 «Dan Barbilian», care ne-a oferit un număr de clase pentru relocare – cinci clase - în program de după-amiază, de la ora 12. La această unitate, condițiile de studiu sunt comparabile cu cele de la școala noastră și ni s-a părut mult mai potrivit, având în vedere că procesul instructiv-educativ este garantat până la sfârșitul anului școlar. Ni s-a pus la dispoziție parterul, în totalitate, acolo fiind șase clase”, a explicat același director.

Întrebată ce se va întâmpla cu containerele, prof. Marinica Târziu a transmis că nu vor mai funcționa și urmează să fie contactată firma de la care au fost închiriate pentru a fi reziliat contractul.





Cum explică directorul Școlii 30 alegerea claselor a IV-a pentru relocare

La închiderea ediției, am aflat că, vineri dimineață, părinții elevilor de clasa a IV-a intenționează să se întâlnească cu conducerea Școlii 30 pentru a cere explicații despre modul în care a fost decisă relocarea claselor a IV-a și nu a altor efective.

Explicații în legătură cu modul cum s-a ajuns la această decizie aveam să primim tot de la prof. Marinica Târziu, care este convinsă că aceasta a fost cea mai bună soluție legală pe care o permite Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ. „Și în unitatea noastră de învățământ funcționau pe același orar, de după-amiază, aceste clase a IV-a. De asemenea, am avut o discuție, în prealabil, și cu doamna director de la Școala 28, care ne-a solicitat ca relocarea să se facă cu clase de învățământ primar, ținând cont de faptul că în sălile puse la dispoziție dimineața învață clase pregătitoare și ar fi necesară o supraveghere permanentă. Pe de altă parte, ROFUIP nu ne permite relocarea în program de după-amiază a claselor mai mici”, a răspuns directorul Școlii 30. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1508 secunde