Criza procesului legislativ și calitatea legii din România, în dezbatere la Universitatea ”Ovidius”

231
2
Criza procesului legislativ și calitatea legii din România, în dezbatere la Universitatea ”Ovidius” - facultateadedrept-1665570887.jpg

Articole de la același autor

Timp de două zile, pe 13 și 14 octombrie, Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), în parteneriat cu Secția de drept internațional și drept comparat a Academiei de Științe Juridice din România organizează conferința națională „Criza procesului legislativ și a calității legii în România”.

Între temele abordate, după cum informează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica, decanul FDSA, se vor afla: exigențele constituționale privind calitatea legii, contribuția Consiliului Legislativ la procesul legislativ și la calitatea legii, modul cum poate fi compromis Statul de drept, drepturile și libertățile constituționale din cauza legiferării superficiale, jurisprundența CEDO privind calitatea vieții, avantajele și efectele adverse ale adoptării tacite a legii etc.

„Este o onoare pentru facultatea noastră să organizeze această manifestare de înaltă ținută științifică, prin care ne-am propus să abordăm, împreună cu distinșii noștri invitați, profesori universitari, specialiști și practicieni de marcă ai dreptului, o problemă reală cu care s-ar putea confrunta sau chiar se confruntă țara noastră, ca stat de drept, democratic și social, membru al Uniunii Europene, și anume: calitatea legii și criza procesului legislativ”, precizează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica.

Conform programului, joi, 13 octombrie 2022, începând cu ora 13.30, în cadrul conferinței va avea loc ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Verginia Vedinaș, de la Facultatea de Drept a Universității din București, membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România și Președinte al Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu”.   

Manifestarea științifică va avea loc în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1). 

Comentează știrea

Ei
12 octombrie 2022
Erorile neamului vanzator

"Spirtistii" și "Sagunistii" ne-au adus la coada eu ! Apoi urmează ovidioții si cei ca ei (tg-jiistii) !!

Tot Ei
12 octombrie 2022
doar ai lor

Fără Law-Law-Law nu se poate!!? Cand ăștia cu lawlaitul nu știau nimic, in zonele asiato-sud-est europene se făcuse traducerea în Lex-Lex !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7766 secunde