Diversitatea etnică și culinară, pe pământ dobrogean, a creat atmosfera de sărbătoare în Liceul „George Călinescu”

551
2
Diversitatea etnică și culinară, pe pământ dobrogean, a creat atmosfera de sărbătoare în Liceul „George Călinescu” - whatsappimage20221115at081449-1668506377.jpeg

Articole recomandate

Ziua Națională a Dobrogei a fost sărbătorită cu mare bucurie de elevii și profesorii Liceului Teoretic ,,G. Călinescu” Constanța. În cadrul proiectului județean ,,Unitate și diversitate pe pământ românesc” coordonat de prof. Paula Iordan, au debutat activitățile științifice și cultural artistice prilejuite de sărbătoarea Dobrogei. La simpozionul ,,Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”, unde s-au înscris peste 70 de elevi și profesori din întreaga țară, au fost prezentate materiale referitoare la istoria Dobrogei (profesor Paula Iordan), structura etnică a acesteia (elev Cotan Fabian), rezervațiile naturale ale zonei (profesor Daniela Dicianu), precum și fotografii inedite din colecția personală a unui elev pasionat de istorie, Chirilov Eduard.

De asemenea, nu putea lipsi diversitatea culinară dobrogeană prezentată de elevii și părinții acestora prin care s-au evidențiat obiceiurile și tradițiile specifice fiecărei etnii.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de un program cultural artistic, în care elevii liceului și ansamblurile invitate au oferit momente pline de entuziasm datorită momentelor prezentate. Programul cultural artistic a debutat cu momentele în care elevii clasei a VI-a au prezentat etniile care locuiesc în Dobrogea (profesor coordonator Elena-Ramona Fotu) și a continuat cu cele de recitare de poezie tătărască (prof. coordonator Emel Derviș) și cele de interpretare muzicală ale elevilor Cristian Bogdan, Oprișan Miruna Maria, Boz Beatrice. Entuziasmul și bucuria au fost aduse de dansurile tradiționale românești, coordonate de doamna profesoară Camelia Giuran, care s-au armonizat pe deplin cu cele turco- tătărești (profesor coordonator Adel Velula), macedonene (profesor coordonator Elena-Ramona Fotu), romani (profesor coordonator Daniela Ileana Grigore), grecești (ansamblul Astras- profesor coordonator Daniela Stoian), și cele ale ansamblului Vanghilizmo Group al comunitatii armânești.

 

Comentează știrea

A.M
15 noiembrie 2022
Diferenta discriminatorie

Elevii sunt citati "NUME Prenume" iar profesorii "Prenume NUME". Care este explicatia pentru aceasta diferenta discriminatorie? Multumesc frumos pentru rapuns. In toate tarile civilizate, orice cetatean al tarii este citat "Prenume NUME".

O.t
15 noiembrie 2022
Alte Ipostaze

Pt. cititori cu suport de claritate. Era imediat dupa 90, clasa a-XII-a, teza la matematica (Dna. Buzatelu) si o colega semneaza cu format de Eminescu. Pai la catalog, cantec de moralitate. Si eu am zis la fel, ca sti e cu din aia pictura novatoare. Acum 15 ani, in plimbare de seara (veneam de la munca) si frumos linga delfin festivitate de premiere. Nu stiu ce ziceau dar se dadeau diplome si cite o atentie de varsta (pina in 12 anisori, cu costum de premiere). Totusi la pitici, Nume si Prenume clar, exact in forma precizata la trompeta. (obosit, dar cam 15 minute am mai zabovit pe acolo).

Răspuns la: Diferenta discriminatorie
Adăugat de : A.M, 15 noiembrie 2022
Elevii sunt citati "NUME Prenume" iar profesorii "Prenume NUME". Care este explicatia pentru aceasta diferenta discriminatorie? Multumesc frumos...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde