"Elevii sunt cei mai importanți oameni din școală". Ari Pokka vorbește, la Constanța, despre educația finlandeză

311
Astăzi, 28 martie, începând cu ora 18:00, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman" are loc lansarea cărții „Top Class – leadershipul și managementul școlar finlandez”, scrisă de expertul finlandez în educație, Ari Pokka.

La evenimentul organizat sub tutela Finnish Teacher Training Centre, Școala ERI Sibiu și Școala Gimnazială ”Petre Ispirescu” Constanța, au confirmat participarea prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, cadre didactice universitare, inspectori, profesori, directori școlari, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, părinți și prieteni ai educației. Școala adaptată vremurilor noastre reprezintă un punct comun de discuții ce vor completa principalele idei din volumul Top class.

Ari Pokka a fost președinte al Confederației Internaționale a Directorilor de Școală, precum și al Asociației Directorilor de Școală din Finlanda, după o lungă carieră în calitate de director de liceu și de creator de politici educaționale naționale și internaționale.

În prezent, lucrează în mai multe țări ca expert în educație și conduce propria companie, Institutul Finlandez de Educație. Locuiește în orașul Jyväskylä, cunoscut drept inima educației finlandeze.

Pasionat de ideea ca elevii să-și atingă propriul potențial, Ari Pokka și-a împărtășit experiența esențială în dezvoltarea școlii ca o comunitate de nivel profesional înalt. Motto-ul lui este: „Elevii sunt cei mai importanți oameni din școală“.

Pagina a fost generata in 0.2145 secunde