Lucrările candidaților la Bacalaureatul de toamnă, corectate digitalizat

1411
2
Lucrările candidaților la Bacalaureatul de toamnă, corectate digitalizat - fond-bacalaureat-toamna-1691692404.jpg

Articole de la același autor

Sala mare a Palatului Copiilor din Constanța a găzduit joi, 10 august, o etapă importantă în preambulul probelor scrise ale Bacalaureatului de toamnă: tragerea la sorți a vicepreședinților și cadrelor didactice care vor face parte din comisiile din centrele de examen și din centrele zonale de evaluare. Pentru această a doua sesiune s-au înscris 1.137 de absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a, care vor susține cele trei probe în trei centre din județul Constanța.

Reamintim că pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie - iulie, s-au înscris 4.866 de candidați, absolvenți ai claselor a XII-a/XIII-a, rata de promovabilitate fiind de 76,5%

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, debutează miercuri, 16 august 2023, cu Proba Ea) - Proba de limba și literatura română.

Pentru acest examen s-au înscris 1.137 de absolvenți, după cum urmează:

• Proba scrisă Ea)- 517 de candidați;

• Proba scrisă Eb)- 1 candidat;

• Proba scrisă Ec)- 565 de candidați;

• Proba scrisă Ed)- 758 de candidați.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 25 august.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 25 august 2023, în intervalul orar 12:00 - 18:00. Cererea de contestații va fi însoțită de o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezolvarea contestațiilor se face în intervalul 26-28 august 2023.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 august.

Absolvenții claselor a XII-a/ a XIII-a care vor susține examenul de Bacalaureat 2023 în sesiunea din august vor avea lucrările corectate digitalizat, pe o platformă achiziționată de Ministerul Educației în luna iunie.

Lucrările vor fi rezolvate de elevi pe hârtie, ca până acum, iar ulterior acestea vor fi scanate de profesori în fața candidaților, după care vor fi scanate și transmise pe o platformă în sistem securizat către evaluatori. Aceștia nu se cunosc între ei, nu vor mai corecta la aceeași masă și astfel este de așteptat ca relevanța notelor să înregistreze un plus.

Lucrările elevilor vor fi repartizate către profesori din alte județe față de cel unde s-a susținut examenul. Astfel, aceștia nu vor mai avea acea presiune de timp, să stea de la ora 8 la ora 14 într-o sală în centrul de corectură, ci vor primi lucrările anonimizate pentru a fi corectate în format electronic.



Comentează știrea

Cornea Paul
11 august 2023
Bac

Nu înțeleg titlul articolului. Redactorii ziarului au urmat vreo formă de învățământ ?

Experiment
11 august 2023
Teoretic si Practic

Ref. la titlu, poate mai degraba ceva "Metodologie noua pentru corectara lucrarilor Bacalaureatul de toamnă". Teoretic, prin o anonimizare mai buna se doreste un plus de corectitudine pe corectare si diminuarea la maximim a factorului subiectiv. Practic, prin natura poate si varsta, suportul cel mai bun de corectare e tot hartia. Ma uit la mine si acumulez mai bine de pe carte in sens clasic decit de pe un suport electronic. Era si o gluma [dar iar cu tenta], sti "am toata colectia de Eminescu pe arhiva si iar maine e de venit Creanga. Sta bine acolo pe 1Gb din sdd-ul de 1Tera si nici macar nu am mai dezarhivez". Pai ce sa zic, pentru majoritatea celor care corecteaza in special cei dupa 40ani [aici ar fi ponderea majora] le e mai comod sa citeasca de pe monitor ? [eu cred ca nu si intuitiv multe erori umane datorita suportului electonic]. Plus, aplicatia chiar o merge asa cum scrie pe manual [de vazut, dar de avut in vedere ca e prima utilizare si numarul de utilizatori destul de mare (atit cei care corecteaza, transforma lucrarea pe formatul cerut), erori umane inclusiv la transfer pe format electonic (uit o pagina, nu s-a scanat bine, etc). Interesant atunci de vazut practic experimentul !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5832 secunde