Ce conțin alimentele și câte energie ne dau

141

Articole recomandate

Glucidele sau carbohidrații, prin arderea lor, asigură funcționarea normală a organelor importante din corpul nostru. Glucidele simple (zahărul), dar și cele complexe (pâinea), trebuie să aducă 50% din aportul zilnic de energie al organismului. Sursele de glucide simple provin din fructe, miere de albine, sucuri de fructe, zahăr, lapte și produse lactate, iar cele complexe din cereale și legume. 

Proteinele sunt principalul material de construcție al organismului, iar cele care au un conținut mai mare de aminoacizi esențiali sunt cu atât mai valoroase. Proteinele trebuie să aducă 15-20% din aportul zilnic de energie. Proteinele complete care conțin aminoacizi esențiali provin din carne, pește, ouă, produse lactate și soia, pe când cele incomplete, din cereale și legume. Lipidele sau grăsimile sunt principala formă de depozit energetic al organismului și trebuie să aducă 30% din aportul zilnic de energie. Lipidele pot fi saturate și nesaturate, iar cele din urmă au rol protector împotriva apariției bolilor cardiovasculare. Lipidele saturate provin din grăsimi animale, unt, produse lactate, iar cele nesaturate din uleiuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Septembrie 2013
Stire din Diverse : La ce ne ajută piperul
Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cu ce fruct poți înlocui untul
Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Alimente sățioase cu puține calorii
Pagina a fost generata in 3.14 secunde