Cum să mâncăm la serviciu fără să ne îngrășăm

389
Cum să mâncăm la serviciu fără să ne îngrășăm - hranalabirou-1363094257.jpg
Majoritatea meselor de prânz sunt luate la birou, în fața calculatorului sau a teancurilor de hârtii. Fără să ne dăm seama, mâncăm cantitativ mai mult și calitativ mai prost. Lyla.ro ne arată cum putem să ne îmbunătățim prânzurile luate la serviciu. 


Un studiu efectuat recent de o echipă de cercetători de la Universitatea Wageningen, din Olanda, arată că putem da jos câteva kilograme bune dacă avem mai multă grijă cum ne hrănim.

Așadar, oamenii de știință ne recomandă să luăm îmbucături mai mici dacă vrem să reducem aportul caloric fără să ne fie foame.

Practic, cu cât bucățile de hrană sunt mai mici, cu atât masa durează mai mult. Acest lucru are un mare beneficiu. Creierul are timp să ajungă la starea de sațietate, dar fără să fi terminat toată mâncarea.

Foarte importantă este și respectarea orei de prânz: să ne alocăm o oră pe zi, în timpul programului, în care să mâncăm. Din păcate însă, prea puține persoane își iau liber pentru a mânca și preferă să mănânce la birou, în fața computerului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4531 secunde