Semne care trădează o alimentație incorectă

165

Articole recomandate

E posibil ca micile tale probleme de sănătate să apară din cauza carenței unor vitamine. Potrivit Click Lifestyle, iată câteva din semnalele de alarmă ale organismului cu vitamine și minerale în minus:

Dureri în tot corpul: Lipsă de vitamina D. Vitamina D ajută la reglarea calciului și fosforului, de aceea, oasele fragile sunt semnul unei deficiențe, severe și pe termen lung, de vitamina D. În plus, durerile localizate în tot corpul, slăbiciunea și oboseala pot indica o carență moderată. Scăderea nivelului de Vitamina D nu ține cont de categoria de vârstă. Doza zilnică recomandată: 5 mcg atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Soluția? Uleiul de pește. Dacă, o dată pe săptămână, consumi două porții de pește proaspăt sau conservat (somon sau sardine) și petreci 20 de minute zilnic la soare, fără protecție, este imposibil să ai probleme cu lipsa de vitamina D. 

Crăpături la colțul gurii: Lipsă de vitamina B2. Vitamina B2 este un nutrient esențial pentru producerea de celule și pentru creștere. De asemenea, această vitamină este necesară pentru transformarea hranei în energie. Oboseala și migrenele pot indica simptome ale deficienței de B2. Conform Institutului Național de Dietă și Nutriție, 15% dintre fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani și una din opt femei suferă de o carență de vitamina B2. Doza zilnică recomandată: 1,3 mg pentru bărbați și 1,1 mg pentru femei. Soluția? Consumă zilnic minimum 250 ml produse lactate. 

Un simț scăzut al gustului: Lipsă de zinc. Zincul ajută la producerea salivei și la dezvoltarea și menținerea gustului. Pe lista semnelor ce indică o deficiență de zinc pot fi incluse cele mai frecvente infecții, ca răcelile și gripa, dar și vindecarea târzie a rănilor. Asta se întâmplă deoarece acest mineral joacă un rol vital în funcționarea sistemului imunitar și în repararea și reînnoirea celulelor. De obicei, adolescenții sunt cei mai supuși riscului. 15% dintre fete și 10% dintre băieți, la această vârstă, suferă de o carență de zinc din cauza dietelor. Doza zilnică recomandată:  5.5-9.5 mg pentru bărbați și 4-7 mg pentru femei. Soluția? Carnea roșie, de vită sau de miel sunt printre cele mai bune surse de zinc. Încearcă să mănânci una sau două porții de câte 300 g pe săptămână. O altă sursă de zinc sunt nucile, în special cele caju sau alunele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Mese pline de energie
Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Ce mâncăm în zilele caniculare
Vineri, 09 August 2013
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru dieta de vară
Pagina a fost generata in 1.3903 secunde