Sfaturi pentru dieta de vară
Articole recomandate
Alertă de la Organizația Mondială a Sănătății! Aproximativ un sfert din populația adultă globală, afectată
27 Aprilie 2024
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Vara prezintă numeroase avantaje, printre care și aceea că fructele și legumele sunt din belșug, ele stând la baza oricărei diete. O dietă de vară va evita de asemenea un dezechilibru nutrițional, care apare de obicei în cazul dietelor drastice. La acestea se adaugă și cei 2-3 litri de apă care trebuie consumați zilnic.
Fasolea verde și cea uscată
Carnea poate fi înlocuită cu succes de fasole, deoarece aceasta conține proteine, dă impresia de sațietate, având în același timp un aport caloric redus.
Poți opta pentru fasolea gătită, bătută sau conservată. O mai poți adăuga la salate de legume și verdețuri, paste sau orez. Nu ezita să alegi dintre diferitele sortimente existente: fasole albă, neagră, mexicană sau păstăi.
Roșiile și ardeii
Cele două legume sunt ideale pe perioada verii. Le poți consuma în special sub formă de salate sau crude. Ardeii mai pot fi consumați și copți. În ceea ce privește roșiile, mai poți consuma și suc de roșii. Încearcă să cumperi legume de grădină, cât mai naturale, pentru siguranța sănătății tale.
Fructele de pădure
Sunt bogate în antioxidanți, astfel că pot face mai mult decât multe alte fructe la un loc. Fructe de pădure sunt căpșunile, coacăzele, zmeura, afinele și agrișele. Pot fi consumate în locul unui desert obișnuit. De asemenea, sunt recomandate pentru micul dejun.
(sursa:www.stilfeminin.ro)
Fasolea verde și cea uscată
Carnea poate fi înlocuită cu succes de fasole, deoarece aceasta conține proteine, dă impresia de sațietate, având în același timp un aport caloric redus.
Poți opta pentru fasolea gătită, bătută sau conservată. O mai poți adăuga la salate de legume și verdețuri, paste sau orez. Nu ezita să alegi dintre diferitele sortimente existente: fasole albă, neagră, mexicană sau păstăi.
Roșiile și ardeii
Cele două legume sunt ideale pe perioada verii. Le poți consuma în special sub formă de salate sau crude. Ardeii mai pot fi consumați și copți. În ceea ce privește roșiile, mai poți consuma și suc de roșii. Încearcă să cumperi legume de grădină, cât mai naturale, pentru siguranța sănătății tale.
Fructele de pădure
Sunt bogate în antioxidanți, astfel că pot face mai mult decât multe alte fructe la un loc. Fructe de pădure sunt căpșunile, coacăzele, zmeura, afinele și agrișele. Pot fi consumate în locul unui desert obișnuit. De asemenea, sunt recomandate pentru micul dejun.
(sursa:www.stilfeminin.ro)
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 09 August 2013
Marţi, 06 August 2013
Marţi, 06 August 2013
Marţi, 06 August 2013
Marţi, 06 August 2013
Joi, 01 August 2013
Joi, 01 August 2013
Joi, 01 August 2013