Trucuri ca să-ți controlezi pofta pentru dulciuri

114
Trucuri ca să-ți controlezi pofta pentru dulciuri - trucuri-1375968380.jpg

Articole recomandate

Nu ai cum să le elimini total, dar poți să faci alegeri mai puțin nocive și să le consumi doar ocazional. Descoperă cum să-ți controlezi pofta de dulce!

Îți este greu să re-ziști tentațiilor dulci din supermarket? Reți-ne că o can-titate exagerată de zahăr dăunează foarte tare orga-nismului, iar aceste dulciuri au tone de zahăr, aditivi de tot soiul, făină albă rafinată și grăsimi rele. Un motiv suficient pentru a nu le consuma cu regularitate, ci doar ca să-ți potolești din când în când pofta și să conștientizezi în același timp că nu aduc niciun beneficiu pentru organismul tău. Din contră, aceste dulciuri rafinate produc dezechilibre dezastuoase în timp dacă sunt consumate frecvent și în cantități mari.

Nu păstra în sertarul de la muncă numai dulciuri rafinate.

Nu spune nimeni să renunți definitiv la dulciurile din comerț, ci doar să faci alegerile cele mai puțin nocive și să le consumi ocazional.

Înlocuiește dulciurile din comerț cu fructele proaspete

După ma-sa de prânz când te lo-vește o poftă de dulce este de preferat să optezi pen-tru fructele proaspete. Dacă le păstrezi la frigider vei avea parte de o gustare răcoritoare și hrănitoare.

În loc de ciocolată cu lapte alege ciocolată neagră

Chiar dacă la început nu vei fi deloc încântată de această variantă care nu conține atât de mult zahăr și este ușor amăruie, în timp vei învăța să o apreciezi. În plus, fiind ușor amăruie nu vei fi tentată să mănânci prea multă ciocolată. Datorită conținutului ridicat în cacao (peste 70%), ciocolata neagră îți protejează inima și îți conferă energie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Mese pline de energie
Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Ce mâncăm în zilele caniculare
Vineri, 09 August 2013
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru dieta de vară
Pagina a fost generata in 0.4505 secunde