Cinci alimente care îți apără pielea de radiațiile solare

173
1
Cinci alimente care îți apără pielea de radiațiile solare - pranzulperfect-1375968266.jpg

Articole recomandate

Știm că fructele și legumele roșii sau portocalii au proprietatea de a ne apăra pielea de efectele nocive ale radiațiilor solare. Include în dieta ta alimentele care fac minuni pentru pielea ta!

Atunci când stai la soare este esențial să aplici de mai multe ori o cremă cu factor de protecție ridicat pentru a împiedica arsurile cauzate de radiațiile solare. Pe lângă acest lucru, mai trebuie să te hidratezi constant consumând apă plată sau ceaiuri din plante medicinale, deoarece transpiri mai abundent și vei pierde mai multă apă.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este alimentația ta. Potrivit specialiștilor, există alimente care măresc rezistența pielii în fața radiațiilor solare, protejând-o de arsuri și îmbătrânire prematură. Iată care sunt acestea:

1. Fructele și legumele roșii sau portocalii

Acestea conțin licopen și betacaroten cu rol esențial de protecție împotriva radiațiilor solare. Astfel, riscul de iritații este unul vizibil diminuat. Roșiile, ardeii, portocalele, caisele, morcovii sunt câteva dintre alimentele pe care le poți consuma cu regularitate când stai la soare, deoarece îți vor proteja pielea de arsuri solare.

2. Somonul

Este bogat în acizi grași omega-3 care reduc riscul reacțiilor infla-matorii care pot să apară în urma expunerii prelungite la soare. Pe lângă efectul benefic pe care îl au asupra pielii, acizii grași omega-3 sunt recunoscuți și pentru faptul că previn apariția cancerului de piele.

3. Ciocolata

Flavonoidele din ciocolata nea-gră măresc capacitatea pielii de a se apăra de efectele nocive ale radiațiilor solare. Un alt beneficiu pe care îl aduce consumul moderat de ciocolată neagră este acela de a păstra pielea hidratată și de a stimula fluxul sanguin.

4. Broccoli

Broccoli alături de celelalte legume din categoria cruciferelor (varză, co-nopidă) au un conținut ridicat de antioxidanți care apără pielea de radicalii liberi. Cercetările au scos la iveală protecția pe care o oferă aceste legume împotriva cancerului de piele. Sulforafanul care se găsește din plin în germenii de broccoli pe care îi găsești la supermarket are un puternic efect anticancerigen.

5. Ceaiul verde și negru

Ambele tipuri de ceai sunt bogate în polifenoli care împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase prin înfometarea lor. Aceste substanțe practic împiedică alimentarea cu sânge a tumorilor canceroase și aces-tea nu se mai dezvoltă. Cercetările arată că un consum regulat de ceai scade riscul de apariție a melanomului, cea mai agresivă formă a cancerului de piele.

(sursa:www.eva.ro)

Comentează știrea

honda cbr 600 f3 fairings
2 iunie 2014
honda cbr 600 f3 fairings

Apart from the sporty fairing, we notice web-shaped alloy wheels and a sizable disc brake. honda cbr 600 f3 fairings http://hondacbrfairingkit.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Mese pline de energie
Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Ce mâncăm în zilele caniculare
Vineri, 09 August 2013
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru dieta de vară
Pagina a fost generata in 1.1531 secunde