Slăbește sănătos: cum să alegi dieta potrivită pentru tine

563
Slăbește sănătos: cum să alegi dieta potrivită pentru tine - diete-1362580011.jpg
Încercați să slăbiți dar nu știți de unde să începeți ? Cu atât de multe diete apărute, alegerea celei mai potrivite este o sarcină dificilă. Iată care sunt dietele recomandate de specialiști în funcție de organismul și metabolismul fiecăruia, potrivit site-ului www.topdiete.ro.


Diete sărace în carbohidrați

Dietele cu un nivel redus de carbohidrați funcționează pe principiul că, prin scăderea aportului de carbohidrați putem reduce nivelul de insulină. Un nivel scăzut de insulină forțează organismul să ardă grăsimile stocate iar de aici nu mai este decât un pas până la pierderea în greutate.

Cei ce abordează astfel de diete trebuie să renunțe la cartofi, paste sau prăjituri. În schimb, ei pot consuma alte alimente precum carnea, brânza sau untul. O astfel de dietă vă poate ajuta să evitați glucidele rele cum ar fi zahărul, care nu are nicio valoare nutritivă.

Diete ce se bazează pe indicele glicemic

Ca și dietele sărace în carbohidrați, dietele ce se bazează pe indicele glicemic presupun evitarea alimentelor care produc creșteri semnificative ale nivelului de zahăr din sânge, deoarece aceste alimente stimulează eliberarea de insulină, care la rândul său duce la stocarea grăsimii și oferă o senzație chinuitoare de foame. Chiar dacă aceste diete au uneori rezultate benefice, de multe ori sunt ignorați alți factori ce pot influența nivelul de zahăr din sânge, precum vârsta, greutatea, metodele de preparare și mărimea porțiilor.

Diete reduse în grăsimi

O dietă săracă în grăsimi încearcă să elimine sau să minimalizeze consumul alimentelor bogate în grăsimi. Logica din spatele acestor diete este faptul că un consum redus de grăsimi este echivalent cu un aport redus de calorii, ceea ce înseamnă pierdere în greutate. Aceste diete elimină produsele prăjite, brânza, laptele și le înlocuiește cu alte alimente degresate.

Diete bazate pe stilul de viață mediteranean

Aceste diete au câștigat în nenumărate rânduri aprecierea oamenilor de știință deoarece pun accentul pe alimentele sănătoase, precum uleiul de măsline, fructe, legume, nuci, puțină carne, pește și cantități moderate de vin roșu. Dieta mediteraneană a fost lăudată pentru beneficiile sale asupra sănătății pe termen lung.

Sfaturi înainte de a alege o dietă:

- evitați pe cât posibil dietele stricte. Aceste diete presupun eliminarea unor elemente nutritive. Totodată vă oferă opțiuni limitate în ceea ce privește produsele alimentare cu toate că vă promit rezultate eficiente într-un timp foarte scurt.

- alegeți diete care să se potrivească stilului dumneavoastră de viață.

- atunci când alegeți o dietă, puneți pe primul loc sănătatea dumneavoastră.

- o dietă sănătoasă trebuie să includă alimente din toate grupele: cereale, fructe, legume, carne și produse lactate.

- alegeți diete sănătoase ce nu presupun înfometare.

(sursa: www.topdiete.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Februarie 2013
Stire din Sănătate : De ce sunt fructele cele mai bune!
Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Găsește motivația de a slăbi
Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Sfaturi pentru o dietă eficientă
Pagina a fost generata in 0.4686 secunde