Concurs Slăbește sănătos, în zece pași

475
Slăbește sănătos, în zece pași - slabeste-1360770474.jpg

Articole recomandate

1. Consumă doar alimente naturale. Dacă alimentația ta este axată pe fructe, legume, pește, carne de pasăre sau altă carne slabă și vei evita consumul de alimente procesate - inclusiv prăjituri, snackuri, dulciuri și cereale prelucrate - vei constata că slăbești fără efort prea mare.


2. Atenție la ce tip de grăsimi consumi! Evită grăsimile animale, dar mai ales pe cele vegetale hidrogenate. Dacă vrei să și slăbești, nu numai să mănânci sănătos, trebuie să ții cont și de caloriile din alimente. Chiar dacă e sănătos uleiul de măsline, nu exagera cu consumul acestuia, deoarece și el are calorii.

3. Fii vigilent la cantități! Porțiile au crescut mult în ultimii 20 de ani, dar cei mai mulți încă mai golesc farfuria de parcă părinții i-ar supraveghea să vadă dacă au mâncat tot. Obișnuiește-te să mănânci doar jumătate sau trei sferturi din ce ți se pune în față, mestecă bine și mănâncă încet, astfel încât creierul să primească mesajul în clipă în care organismul s-a săturat.

4. Ia micul dejun zilnic. Studiile sugerează că aceasta este o bună strategie pentru a renunța la a doua gustare în timpul dimineții.

Cel mai bun mic dejun trebuie să includă:

l un aliment bogat în fibre - pâine integrală prăjită sau cerealele integrale (fără zahăr!)

l un aliment bogat în proteine - unt de arahide sau brânză slabă

l un fruct sau un pahar de suc de fructe neîndulcit

5. Consumă gustări sănătoase. Dacă ți se face foame, ia o gustare sănătoasă. E bine să ai atât acasă, cât și la serviciu (și chiar în mașină) fructe confiate, punguțe cu arahide nesărate și cutii mici de iaurt.

6. Alege alimente cu densitate energetică mică. Acestea sunt cele care conțin o cantitate de apă mai mare. Consumul lor îți permite să te simți sătul, cu mai puține calorii. Astfel, poți consuma un bol întreg de supă de pui sau multe fructe proaspete. Acestea conțin același număr de calorii ca o pungă de snackuri, deoarece supa și fructele au un volum mai mare per calorie.

7. Evită lichidele cu calorii. Alegând o cafea lungă cu spumă de lapte (167 calorii) în loc de o cafea normală cu spumă de lapte (212 calorii), vei scădea aportul de calorii, chiar dacă nu cu mult. Dar, cu siguranță, contează. Studiile demonstrează că lichidele nu dau aceeași senzație de sațietate ca mâncarea.

8. Mănâncă numai dacă ți-e foame. Mult prea des apelăm la mâncare pentru a potoli o foame inexistentă. Hrana ne liniștește și ne reconfortează. Adesea ne îngrășăm fiindcă mâncăm nervos sau inconștient.

9. Notează ce mănânci, fiecare înghițitură, de la un biscuite până la un suc. Cei care reușesc să piardă în greutate țin un jurnal în care-și notează ce au mâncat chiar și după ce au reușit să slăbească.

10. Fă mai multă mișcare. Formula pentru scăderea în greutate este simplă: aportul de calorii trebuie să fie mai mic decât caloriile arse. Decât să te înfometezi (tehnică adesea ineficientă), mai bine devii mai activ. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Februarie 2013
Stire din Sănătate : De ce sunt fructele cele mai bune!
Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Hamburgeri pe placul nutriționiștilor
Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Sfaturi pentru o dietă eficientă
Pagina a fost generata in 0.527 secunde