X

Antifrauda Fiscală a luat la puricat afacerile cu criptomonede

209
Antifrauda Fiscală a luat la puricat afacerile cu criptomonede - antifraudafiscalaaluatlapuricata-1656696860.jpg
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au inițiat controale pentru verificarea veniturilor obținute, în perioada 2016 – 2021, din tranzacționarea criptomonedelor, prin intermediul unor platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX ș.a.

Într-o primă etapă au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro, obținute de către 63 cetățeni români. Până în prezent, inspectorii antifraudă au identificat circa 48,67 milioane de euro omiși de la declarare, parțial sau integral. Pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise, deja, decizii de impunere pentru o sumă totală de circa 2,10 milioane de euro.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală precizează că au fost identificate și venituri de circa 15 milioane de euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obținute din activități specifice, precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau token-urilor non-fungibile, pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili. Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfășoară sau intenționează să înceapă o astfel de activitate să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2508 secunde