CERONAV: Certificatele viitorilor şefi de echipaj vor fi recunoscute peste tot în Uniunea Europeană

171
CERONAV: Certificatele viitorilor şefi de echipaj vor fi recunoscute peste tot în Uniunea Europeană - 1-1684495158.jpg

Articole de la același autor

Centrul CERONAV Galaţi este primul centru din Uniunea Europeană complet dotat cu facilităţi conforme de instruire, pentru pregătirea teoretică, dar şi pentru cea practică.

În anul 2023, Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV a început cursurile de certificare pentru programul de instruire Promovare şef echipaj fluvial. Programul s-a desfăşurat în conformitate cu cerinţele O.M.T.I. 209/2022, care a transpus în legislaţia naţională reglementările Directivei Europene 2017/2397, cu privire la standardele de instruire, confirmare a competenţei şi certificarea calificărilor profesionale ale personalului din navigaţia pe ape interioare.

„Absolvenţii cursului Promovare şef echipaj fluvial au demonstrat însuşirea cunoştinţelor teoretice, dar şi dezvoltarea abilităţilor de a acţiona eficient în vederea exploatării optime a navei şi a instalaţiilor de bord. Certificatele viitorilor şefi de echipaj vor fi recunoscute peste tot în Uniunea Europeană”, a declarat Ovidiu Sorin Cupşa, director general CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Absolvenţii au manifestat un interes deosebit pe întreaga perioadă a desfăşurării programului de instruire. După absolvirea cursului, vor lucra la bordul navelor de pe apele interioare ale Europei. De asemenea, aceştia vor fi instruiţi în ceea ce priveşte furnizarea de servicii pentru pasageri, dar şi acordarea asistenţei directe persoanelor cu handicap şi persoanelor cu mobilitate redusă.

XXX

CERONAV, în calitate de membru EDINNA, este unul dintre promotorii Directivei Europene 2397/2017, privind recunoaşterea calificărilor profesionale în sectorul navigaţiei pe ape interioare şi oferă personalului navigant fluvial training la cele mai înalte standarde. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde