Galerie foto / Conferința Seaspan aduce vești bune pentru marinarii români

2738
1

Articole recomandate

Compania de Shipping maritim containerizat, Seaspan Corporation, a organizat conferința navigatorului european pe 2 și 3 octombrie la Hotel Del Mar din Mamaia, reunind pentru prima dată la Constanța profesioniști din industria maritimă de pe trei continente.




6 octombrie 2023 - Evenimentul a fost organizat de biroul regional de personal al Seaspan din Odesa, Ucraina, în cooperare cu Stargate Crewing, una dintre companiile românești ce recrutează personal navigant pentru Seaspan. Alți participanți la conferință au fost UNIVIS și Alfa Navigation, agenții de recrutare din Ucraina pentru Seaspan, Harren & Partner din Turcia, Navmar Shipping din România, Hanseatic Marine Services din Hamburg, DNV și Gard din Norvegia.


La conferința anuală a ofițerilor intitulată Forum 2023: Shaping Our Culture au participat directorii de companie de top, experți din industrie și primarul Constanței, Vergil Chițac, mesajul acestuia adresat navigatorilor români și ucraineni referindu-se la importanța siguranței și a diligenței în operațiunile flotei.


În discursul său de deschidere, primarul Chițac, fost rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân din România, a felicitat Seaspan pentru politica sa fără compromisuri în materie de siguranță, subliniind faptul că învățarea continuă este singura modalitate de asigurare a unor înalte standarde de siguranță la bordul navelor.




Directorul executiv al Seaspan, Bing Chen, adresându-se conferinței prin link video din Hong Kong, și-a exprimat recunoștința față de comunitatea de navigatori pentru angajamentul lor continuu și a subliniat importanța susținerii cu sârguință a valorilor companiei privind siguranța, fiabilitatea și eficiența economică.




„Pentru a atinge acești trei piloni – operațiuni sigure, fiabile și economice – trebuie să adoptam o cultură a îmbunătățirii continue. Nu ar trebui să ne limităm niciodată orizontul de cunoaștere, ci, în schimb, să căutăm întotdeauna modalități de a face lucrurile mai bine, mai eficient și mai sustenabil”, a spus domnul Chen.


Mulțumind celor 5.700 navigatori ai Seaspan, domnul Chen a recunoscut că aceștia au fost o parte integrantă a parcursului în dezvoltarea continuă a companiei și totodata forța motrică din spatele succesului său constant. „Știm că, aderând la principiile siguranței, fiabilității și operațiunilor economice, nu numai că vom rezista furtunilor, dar vom prospera în industria maritimă aflată în continuă evoluție.”




Seaspan a cunoscut o creștere fenomenală în ultimii doi ani, implementând un nou program masiv de dezvoltare, care este, probabil, unul dintre cele mai mari din trecutul apropiat. „Flota livrată complet, la sfârșitul anului viitor, ne va propulsa la același nivel alături de cei mai mari proprietari de nave portcontainer din lume”, a spus Directorul Executiv Torsten Pedersen.


„Pentru oamenii de aici, acest lucru înseamnă mai multe perspective și oportunități mai bune pentru evoluție in carieră.”


Concomitent cu evoluția companiei apar și provocările cărora orice organizație cu o dezvoltare rapidă trebuie să le facă față. „Pe viitor este necesar să ne asigurăm de faptul că nu creștem complexitatea organizațională în timpul procesului de dezvoltare, ci dimpotrivă simplificăm lucrurile. Deși suntem o companie mare, acționăm intern ca o companie mică.” spuse domnul Pedersen.


Pentru Seaspan, digitalizarea și decarbonizarea sunt două obiective de politică esențiale în următorii ani, iar domnul Pedersen a fost atent să sublinieze că niciunul din acestea nu va afecta politica de personal a companiei. „Politica de recrutare Seaspan nu se va schimba. Când oamenii se alătură Seaspan, avem cerințe stricte privind admiterea acestora. Dar o dată ce depășesc rigorile procesului de recrutare, avem grijă de ei.”


„Avem o cultură puternică la bordul navelor noastre și, o dată cu primirea a 2000 de noi navigatori în următorii ani, vom menține această cultură. Oamenii cu experiență vor ajuta la integrarea noilor veniți în cultura companiei noastre”, a adăugat el. 


Comandantul Manoj Gandhi, Directorul personalului flotei, Seaspan Crew Management, a oferit o perspectivă asupra strategiei de dezvoltare accelerată a companiei pentru personalul navigant. În discursul său, el a vorbit despre creșterea incluzivă.


„Creșterea incluzivă reprezintă aducerea de beneficii tuturor.” Domnul Gandhi explică faptul că dezvoltarea companiei face acum posibilă oferirea unui salariu mai mare navigatorilor săi și o viață mai bună familiilor lor.




Seaspan a identificat continuu perspective privind evoluția profesională printre cei care servesc la bord, analiza efectuată permițând o accedere a celor nominalizați la o promovare rapidă. Bineințeles, menținerea calității personalului ramâne un criteriu esențial in analiza procesului de evoluție in carieră, procesul de aprobare, de validare a competențelor profesionale rămânând printre cele mai stricte din industrie.


Pe măsură ce flota Seaspan se extinde de la 1,2 milioane de TEU în martie 2023, la aproape 2 milioane de TEU până la sfârșitul anului 2024, compania a planificat recrutarea personalului necesar cu mult timp înainte.




„Avem propriile noastre programe de cadeți și creștem aportul de cadeți pe măsură ce sosesc nave noi. Am analizat posibilitățile de promovare pentru personalul existent în cadrul companiei și am promovat acel personal ce indeplinea criteriile. Aceste decizii au facut ca 50% din cerințele noastre suplimentare de personal să fie îndeplinite, iar pentru restul de procente recrutarea făcându-se din piață.” Domnul Gandhi detaliază, adăugând că Seaspan a acumulat un surplus de rezerve pentru o perioadă lungă de timp pentru a face față nevoilor de personal.


În același timp, compania adaptează facilitățile de cazare și trai la bord pentru multe dintre noile sale nave pentru a asigura condițiile necesare traiului femeilor navigatori. Căpitanul Gandhi și noii experți în construcții ai Seaspan au întocmit o listă cu modificările necesare la bordul navei pentru a atrage mai multe femei navigatori care să se alăture echipei. Feedback-ul pentru această listă a venit direct de la corpul existent al companiei de femei navigatori.






Despre Seaspan


Compania Seaspan este cel mai mare proprietar de nave de transport containere la nivel mondial, al cărei domeniu de activitate se bazează în principal pe închiriere pe termen lung, cu rată fixă, a celor mai mari nave port container din lume. La 31 decembrie 2022, flota operațională a Seaspan era formată din 132 de nave cu o capacitate totală de 1.219.080 TEU precum și alte 58 de nave în construcție, crescând capacitatea totală a flotei la 1.919.080 TEU pe baza livrarilor integrale a serviciilor. Pentru mai multe informații, vizitați seaspancorp.com.


Comentează știrea

Gica srl
9 octombrie 2023
Seaspan

Astia iau spaga de la marinari?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4663 secunde