Inflaţie, turism, investiţii. INFO economic

252
Inflaţie, turism, investiţii. INFO economic - 1-1697097194.jpg

Articole de la același autor

l Rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna septembrie la 8,8%, de la 9,4% în august, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 10,36%, cele nealimentare cu 6,68%, iar serviciile cu 12,10%, informează Institutul Naţional de Statistică. În septembrie, comparativ cu august, rata inflaţiei a fost 0,79%. Rata medie lunară a inflaţiei în primele nouă luni ale acestui an a fost de 0,6%. Fondul Monetar Internaţional estimează că rata inflaţiei va scădea de la 7% la 4% la finalul anului 2024, însă rămâne peste ţinta Băncii Naţionale a României.

l Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului participă cu stand naţional, în perioada 11-13 octombrie, la TTG Travel Experience, cel mai important târg de turism B2B din Italia, dedicat promovării turismului global şi comercializării ofertei turistice la nivel mondial. Evenimentul, organizat la Rimini, reuneşte operatori de turism, agenţii, companii aeriene, facilităţi de cazare şi furnizori de servicii turistice din întreaga lume pentru a crea reţele, a schimba idei şi a identifica tendinţe şi inovaţii în industria turismului.

l Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a virat suma de 212.627.982,27 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 187 de obiective finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Facturile au fost depuse de autorităţile publice locale din 40 de judeţe, pentru proiecte care vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, amenajarea pistelor de biciclişti şi a trotuarelor, construirea unor poduri, extinderea sistemelor de iluminat public stradal, precum şi înfiinţarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare şi a staţiilor de epurare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Octombrie 2023
Stire din Economie : Finanţe, turism, comerţ. INFO economic
Duminică, 01 Octombrie 2023
Stire din Economie : Bursă, turism, investiţii. INFO economic
Pagina a fost generata in 0.4736 secunde