Mihai Daraban: „Mai avem de lucrat la revitalizarea traficului pe fluviul Dunărea”

7936
Mihai Daraban: „Mai avem de lucrat la revitalizarea traficului pe fluviul Dunărea” - 1-1700826839.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), constănţeanul Mihai Daraban, a avut o întâlnire oficială cu adjunctul Ambasadorului Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Michael L. Dickerson, precum şi cu consilierul economic din cadrul aceleiaşi ambasade, Kimberly Barr.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate teme de interes major pentru dezvoltarea componentei economice din cadrul parteneriatului strategic dintre România şi SUA, precum: dezvoltarea infrastructurii Portului Constanţa, ca obiectiv de mare importanţă strategică în noua conjunctură geopolitică, implicaţiile noilor măsuri fiscale asupra mediului de afaceri din România şi dinamizarea relaţiilor economice bilaterale dintre cele două state prin atragerea de noi investiţii în România.

„În momentul de faţă, Portul Constanţa a preluat activitatea cargo a celor şase-şapte porturi ucrainene care şi-au încetat activitatea din cauza războiului şi a devenit astfel un hub important pentru mărfurile care tranzitează Marea Neagră. Chiar şi în cazul în care războiul din Ucraina s-ar încheia azi, putem rămâne un jucător important în această regiune cel puţin timp de încă cinci ani.

Mai avem însă de lucrat la revitalizarea traficului pe fluviul Dunărea, pentru ca mărfurile să ajungă cu mai mare uşurinţă în Europa, iar pentru a transforma această arteră fluvială într-una operaţională 12 luni pe an, avem nevoie investiţii serioase, iar interesul Ambasadei SUA în legătură cu acest subiect poate să fie un semnal serios pentru oamenii de afaceri americani.

Chiar dacă relaţia comercială dintre România şi SUA este pe un trend ascendent de mai mulţi ani, putem să găsim noi proiecte economice majore comune de care să beneficieze ambele state”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4608 secunde