Odinioară era brăţară de aur! Şansă de a pătrunde în tainele meseriei, la Şantierul Naval Constanţa

4207

Articole de la același autor

Într-o societate ce şi-a răsturnat sistemul valoric, marcată de (sub)mediocritate şi cu dispoziţie tot mai mică pentru efort fizic a tinerei generaţii, bătălia pentru specialişti este acerbă. Aceştia nu pot răsări din neant, ci trebuie formaţi, apoi păstraţi, fidelizaţi. În industria navală, criza de personal calificat s-a acutizat, iar şantierele caută soluţii pentru a reuşi să se menţină pe linia de plutire.

Şantierul Naval Constanţa a fost, este şi va rămâne o „Şcoală de meserii”. De-a lungul anilor, în Şantierul Naval Constanţa, unitate cu tradiţie de peste 130 de ani, s-au format zeci de mii de meseriaşi: sudori, LCN-işti, lăcătuşi mecanici, electricieni, tubulatori, strungari, frezori, rabotori, tâmplari etc.

„Mărturie în acest sens sunt meseriaşii formaţi în şantierul nostru şi apreciaţi în şantierele navale din alte ţări în care au plecat să muncească, la companii mult mai mari.

Şantierul Naval Constanţa este o şansă pentru tinerii care vor să înveţe meserie. Îndrumăm, şi prin intermediul ziarului dumneavoastră, pe tinerii constănţeni, dar şi pe cei din localităţile şi judeţele din împrejurimi, proaspăt absolvenţi, şi nu numai, să vină în Şantierul Naval Constanţa, unde au o mare şansă de a pătrunde în tainele meseriei, de a o explora şi de a o învăţa, sub îndrumarea şefilor de compartimente, coordonatorilor, şefilor de echipă şi a maiştrilor, care sunt adevăraţi profesionişti”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele Sindicatului Liber al Navaliştilor (SLN) din Şantierul Naval Constanţa, Perodin Dede.

Obiectiv: creşterea productivităţii!

La Şantierul Naval Constanţa, au continuat întâlnirile cu angajaţii societăţii, pe sectoare de activitate. După personalul secţiilor Tubulatură, Armare, Corp Hală + Corp Montaj, HSEQ şi Management Contract şi Departament Tehnic, a venit rândul angajaţilor din departamentele Resurse Umane, Financiar şi SCM să ia parte la discuţii. 




În cadrul discuţiilor, purtate în prezenţa directorului Resurse Umane, Corneliu Călin, a directorului economic, Deniz Vasile, a directorului general adjunct, Victor Teodosescu, şi a membrilor Biroului Permanent al Consiliului SLN, angajaţii au fost informaţi despre creşterea salarială colectivă de 500 lei, începând cu 1 martie 2024, şi renegocierea Contractului Individual de Muncă (CIM) pentru un procent de 10% din numărul de angajaţi, în baza evaluării criteriilor de performanţă.

„Motivul acordării creşterii salariale colective în anul 2024, ca şi în 2022 şi 2023, este acela ca, în sectoarele productive şi cele de suport producţie, să nu mai existe salarii de încadrare mai mici de 5.000 lei.

Pe de altă parte, şefii de echipă şi maiştrii se vor implica în iniţierea şi în pregătirea profesională continuă a angajaţilor români şi străini, pentru creşterea performanţelor acestora şi, totodată, pentru realizarea la termen a Master-Planului pe 2024-2025.

Rezultatul bun la renegocierea contractului depinde de creşterea gradului de performanţă al fiecărui angajat şi de implicarea acestuia în creşterea productivităţii, în timpul programului normal de lucru şi în timpul orelor suplimentare, efectuate la solicitarea şefului ierarhic.

Nu în ultimul rând, este nevoie de o mai bună comunicare şi colaborare a angajaţilor TESA cu sectoarele suport producţie şi cu sectoarele productive, pentru a fi un suport real producţiei”, a explicat liderul de sindicat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1501 secunde