Produsele românești, de calitate și ieftine - vedetele Târgului TINIMTEX din Mamaia!

1739
1

Articole de la același autor

Evenimentul comercial „number one” al acestui început de toamnă este, fără îndoială, Târgul Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte TINIMTEX. Iată, miercuri, 21 septembrie 2022, Pavilionul Expozițional din stațiunea Mamaia – gazda celui mai mare eveniment de profil din țară în domeniul industriei ușoare și cu tradiție pentru zona Dobrogea - a devenit loc de pelerinaj pentru turiști, localnici și distribuitori.





La această nouă ediție a TINIMTEX sunt prezenți 100 de expozanți, producători și comercianți de îmbrăcăminte pentru adulți și copii, lenjerie, home & deco, accesorii, confecții din piele și blană, marochinărie și încălțăminte. Participanții s-au întrecut în a prezenta cele mai noi colecții, cele mai noi tendințe din modă. Este uimitoare varietatea produselor de bună calitate, frumoase, în culori minunate, realizate după concepția designerilor români. Despre prețuri ce să mai vorbim, sunt pentru toate buzunarele! Și această nouă ediție a târgului a distrus mitul că produsele românești de foarte bună calitate sunt prea scumpe pentru buzunarele românilor. Ca de fiecare dată când vezi minunățiile ieșite din mâna producătorilor români, te întrebi: oare de ce nu renunțăm la subprodusele chinezești, de ce nu ne îmbrăcăm și încălțăm românește? Ce s-a petrecut cu noi, cu mintea noastră, de-am ajuns să dăm banii pe mărfurile de foarte proastă calitate, contrafăcute, venite din import?



Producătorii români nu vor să-și descurajeze clienții fideli

De cum intri în Pavilionul Expozițional, privirea îți este atrasă de articolele de îmbrăcăminte realizate de industria românească.

Producătorul Ada Rose din Ploiești este prezent la târg cu o frumoasă colecție de confecții de damă și pentru copii. Prețurile produselor sunt extrem de atractive. Pantalonii pentru femei costă între 100 și 135 de lei, bluzele, între 80 și 100 de lei, iar fustele, doar 125 de lei. Înființată în anul 2006, unitatea are 20 de lucrători, relatează reprezentatul acesteia, Adrian Pantazi.

În continuare, descind la standul producătorului de confecții de damă Triad Grup din Iași. Tiberiu Rotaru, administratorul firmei, îmi prezintă produsele expuse și prețurile lor: pardesiuri (150 de lei), paltoane (250 de lei), fuste (67 de lei), jachete (90 de lei). Produsele sunt confecționate din lână, bumbac și vâscoză și sunt destinate exclusiv pieței interne. Fabrica a fost înființată în 1997 și are, în prezent, 14 angajați.



Producătorul Tissue de Provence din București este specializat în confecționarea fețelor de masă, halatelor și a lenjeriei de pat. Articolele expuse îți încântă ochii și sufletul prin diversitatea modelelor, imprimeurilor și culorilor. Iată câteva prețuri: fețele de masă și seturile - între 50 de lei și 400 de lei; halatele - între 200 de lei și 400 de lei.

De la Cristiana Brutaru – reprezentanta producătorului - aflu că unitatea care a creat aceste minunății a fost înființată în anul 2017 și are șase lucrători.



Între timp, numărul vizitatorilor continuă să crească. Zeci de tineri și vârstnici, bărbați și femei au venit atrași de mărfurile de calitate și deosebit de ieftine ale producătorilor români. Iau la rând standurile, cercetează articolele expuse, probează și nu se lasă până nu cumpără ceva.

Iată-mă ajuns la standul producătorului de lenjerie Casa de Bumbac din Brașov, o unitate înființată în 1999 și care are în prezent 20 de lucrători.

Produsele expuse au următoarele prețuri: lenjeria de pat – între 100 și 350 de lei; fețele de masă – între 38 și 260 de lei; pilotele - între 99 și 300 de lei; pernele - între 45 și 65 de lei. Dănuț Olteanu, reprezentantul unității, îmi spune că, în ciuda crizei cu care se confruntă întreaga economie, Casa de Bumbac nu a crescut prețurile din dorința de a nu își descuraja clienții fideli. Unitatea are propriile magazine în Pitești și Brașov.



Blănurile, la mare căutare printre doamne

Pașii mă poartă spre standul producătorului de confecții pentru copii Danina Line din Vaslui, o fabrică înființată în 2002, care are nu mai puțin de 180 de lucrători. Frumoasele articole din bumbac expuse îmi întăresc convingerea că mămicile și bunicuțele nu vor rata ocazia de a face cumpărături pentru odoarele lor, cu atât mai mult cu cât prețurile sunt foarte, foarte mici: body – 15 lei, pantalonaș – 13 lei; pijama – 35 de lei, trening – 30 de lei. De la Alexandru Mocanu - reprezentantul companiei - aflu că întreaga producție a acestei unități este destinată pieței interne și că este pentru prima oară când aceasta participă la târgul de la malul mării.

Privirile îmi sunt atrase de colecțiile din piele și blănuri spre care se înghesuie vizitatorii. Iată, producătorul Mesblan din Bistrița are expuse la vânzare: haine din blănuri de nurcă și vulpe, cu prețuri cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei; haine din piele de miel, cu prețuri între 300 și 450 de lei.

În standul alăturat, producătorul Târnava din Bistrița – o fabrică înființată în 1994 și care are 10 lucrători – prezintă, la rândul său, o minunată colecție de articole din piele și blană: haine din blănuri de nurcă și vulpe, cu prețuri cuprinse între 2.000 și 4.500 de lei; haine din piele de miel, cu prețuri între 600 și 850 de lei.



Ultimul popas l-am făcut la standul producătorului de produse de marochinărie Eli Bags din Constanța, pe care sunt sigur că doamnele și domnișoarele îl vor vizita pentru a-și cumpăra poșeta mult visată. Prețurile poșetelor și genților variază între 170 și 320 de lei.

Am părăsit târgul, cu inima plină de admirație față de producătorii români, care fac eforturi disperate să mențină industria ușoară în viață, în condițiile unui mediu de afaceri tot mai ostil. Stimați cititori, programul de vizitare este următorul: în perioada 21-- 24 septembrie, între orele 10 și 19; duminică, 25 septembrie, de la 10 la 16.



Comentează știrea

Micul Rasist, Comentariul 2
22 septembrie 2022
Medalia de Aur bine meritata in Comerul International

Draga Cretinel, mai vezi odata la "Ca de fiecare dată când vezi minunățiile ieșite din mâna producătorilor români, te întrebi: oare de ce nu renunțăm la subprodusele chinezești, de ce nu ne îmbrăcăm și încălțăm românește?". O fi oare nesimtire tipic romaneasca, eventual poate ceva dobintit prin famile, sau naiba stie. Poate la dantuitore sa fie solutia, dar asta tot asteapta la luna ca nu e imaginea clara si nu stie care e cadoul ei. Pina una alta, vedeti dupa claviatura cit galben e si mai ginditi-va putin inainte de a preciza in mod nesimtit culorile. Produsele noaste per ansamblu sint asa de bune incit raman aici in granitele nationale. E bun si nationalismul, e frumos ca e al nostru dar il pastram pt. noi. Asta nu are asemanare ! Mai simplu si pt. popor "termen de comparatie" cu trimitere directa la esenta culorilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6591 secunde