Ce pățesc cei care nu respectă indicațiile salvamarilor. Polițiștii și jandarmii, chemați în ajutor!

3483
Ce pățesc cei care nu respectă indicațiile salvamarilor. Polițiștii și jandarmii, chemați în ajutor! - fond-1692205272.jpg

Articole de la același autor

Scene halucinante au avut loc, în ultimele zile, pe litoralul românesc, când turiștii s-au luat la bătaie, între ei, cu polițiștii și jandarmii, iar într-un caz, inclusiv cu salvamarii care le-au interzis să intre în apă, pentru că era arborat steagul roșu. Polițiștii atrag atenția că au fost solicitați, în mai multe rânduri, să intervină în situații în care turiștii nu respectau indicațiile salvamarilor, iar jandarmii subliniază că amenda este una consistentă!

Arborarea steagului roșu pe plajele de pe litoralul românesc interzice cu desăvârșire scăldatul. Vântul bate cu putere, valurile sunt mari, iar în adâncuri se formează curenți mortali. De altfel, la începutul acestei săptămâni, într-o singură zi, au murit șase persoane în apele mării.

Cu toate acestea, sunt destule situații când turiștii sau constănțenii aleg să ignore indicațiile salvamarilor, ba chiar... sar la bătaie dacă li se atrage atenția că nu au voie să intre în apă. Astfel se pare că s-a întâmplat marți, 15 august, pe o plajă din Eforie.

„La data de 15 august, în jurul orei 17.40, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din stațiune, ar fi avut loc o agresiune fizică, între mai multe persoane. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă”, spune Poliţia.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că trei persoane nu ar fi respectat indicațiile salvamarilor, steagul roșu fiind arborat, conflictul dintre acestea și salvamari fiind spontan. Două persoane au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ce amenzi riscă cei care nu ascultă de salvamari

În acest caz scandalul a escaladat, dar nu este singurul în care a fost nevoie de intervenția oamenilor legii. „În perioada 15-16 august, polițiștii constănțeni au intervenit la 4 apeluri, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la nerespectarea indicațiilor salvamarilor, în condițiile arborării steagului roșu.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, potrivit legislației în vigoare”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Totodată, la rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța au precizat: „Cu această ocazie le reamintim celor care vizitează litoralul Mării Negre faptul că, în conformitate cu HG 1136/ 2007, trebuie să respecte următoarele prevederi:

„Art. 6. - Persoanele care utilizează plajele, ștrandurile, parcurile acvatice și porturile de agrement nautic în scopuri de agrement au următoarele obligații:

a) să respecte semnalizările panourilor de avertizare şi de informare pentru vizitatori;

b) să nu depăşească în înot limita marcată de geamanduri;

c) să nu intre în înot în zonele periculoase marcate şi înconjurate cu balize;

d) să păstreze curăţenia la locul de şedere de pe plaje, ştranduri, parcuri acvatice şi porturile de agrement nautic, precum şi a apei;

e) să nu intre în apă atunci când este interzisă îmbăierea;

f) să anunţe postul de prim ajutor în caz de accident sau în cazul pericolului de înec al unei persoane.

Nerespectarea prevederilor acestui articol constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1000 de lei”.



Bătaie și la Costinești


O altă bătaie a avut loc în Costinești. Se pare că în cazul respectiv neînțelegerea ar fi pornit de la o persoană lezată că a fost atinsă, din greșeală, de un copil, iar încăierarea a escaladat. „La data de 15 august, în jurul orei 14.15, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, de doi bărbați, de 19 ani, respectiv 23 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresați fizic de mai multe persoane necunoscute. Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, care au identificat persoanele bănuite, respectiv 6 bărbați. Aceștia au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști și jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4822 secunde