Cerşetorii din Constanţa, luaţi la bani mărunţi de poliţişti. Apel de la Primăria Constanţa, către locuitori

380
Cerşetorii din Constanţa, luaţi la bani mărunţi de poliţişti. Apel de la Primăria Constanţa, către locuitori - dgpl2-1650281102.jpg
Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța acționează zilnic pentru depistarea celor care apelează la mila publicului, mai ales că mulți sunt copii sau vârstnici.


În primul semestru al anului 2022, au fost identificate 207 persoane care încălcau prevederile art.2, pct.3 si pct.33 din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.


Din cele 207 persoane care apelau la mila publicului, 62 sunt din municipiul Constanța ceea ce reprezintă mai puțin de o treime din total, iar 145 sunt din alte localități. Acestora li s-a recomandat să se îndrepte către localitatea de domiciliu.


Polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.300 lei și au dispus măsuri complementare de confiscare a banilor proveniți din activități ilicite de cerșetorie.


De asemenea, a fost notificată Direcția Generală Protecție Socială Constanța pentru a lua măsuri de luare în evidență și protejare socială pentru persoanele care figurează cu domiciliul în Constanța.


"Facem un apel un apel către cetățeni să se alăture campaniei inițiate de către DGPL Constanța SPUNE STOP CERȘETORIEI, să ne sprijine pentru combaterea a acestui fenomen antisocial și să nu dea curs cererilor/solicitărilor unor astfel de persoane.Constanțenii sunt rugați să semnaleze orice faptă antisocială care contravine legislației în vigoare în domeniul ordinii și liniștii publice la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.", anunţă Primăria Constanţa.
Pagina a fost generata in 0.6554 secunde