DGAF: Prejudiciu de peste 52 milioane de lei cauzat bugetului de stat în domeniul ridesharing

262
DGAF: Prejudiciu de peste 52 milioane de lei cauzat bugetului de stat în domeniul ridesharing - 1-1700211019.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul prestării serviciilor direct către populaţie, precum şi în alte domenii economice în care, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituţiei pe baza informaţiilor deţinute, au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.

Astfel, în cazul a trei operatori economici din Bucureşti şi Constanţa care activează pe piaţa de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele şi taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum şi taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariaţi. Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziţii de combustibili susceptibile a fi fictive.

„În toate aceste cauze, vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Acţiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obţinute din activităţile desfăşurate”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, 17 noiembrie, de reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3606 secunde