Fiți atenți la metodele hoților de a vă invada casa în vacanță!

305
Fiți atenți la metodele hoților de a vă invada casa în vacanță! - fond-protejarea-locuintei-in-vac-1691693162.jpg

Articole de la același autor

Suntem în plină perioadă de concedii, iar când lăsăm casa goală pentru câteva zile, trebuie să luăm în calcul siguranța locuinței. Hoții pot pune la cale multe strategii pentru a afla ce avem în casă și dacă merită să dea o raită. Sunt tehnici pe care e bine să le știm, pentru a le putea recunoaște.



Tâlharii apelează, din ce în ce mai des, la tot felul de strategii sofisticate pentru a vedea ce avem în casă, fără să deschidă ușa. În primul rând, trebuie să fim conștienți că hoții pot prelua și informații furnizate la telefon. Pot suna sub pretextul unui sondaj sau prin reprezentarea unui furnizor de servicii și pot obține informații confidențiale despre locuința noastră. De aceea, trebuie să fim precauți și foarte atenți cu informațiile personale. De asemenea, sunt firme sau agenții care pot fi interesate de informații personale pentru a le vinde unor terți, inclusiv hoților. Din acest motiv, mulți experți de securitate ne sfătuiesc să fim selectivi în privința persoanelor cu care împărtășim informațiile personale și să folosim întotdeauna surse de încredere. Unii tâlhari, pe de altă parte, pot observa semne exterioare ale prosperității noastre, precum mașinile de lux, case bine întreținute sau alte indicii despre stilul nostru de viață. Este important să fim discreți și să nu atragem atenția în mod excesiv asupra bunurilor pe care le avem. Alți escroci, așa-ziși căutători în gunoaie, „sapă” în gunoiul pe care îl aruncăm pentru a descoperi diverse ambalaje și cutii de produse de valoare, precum televizoare, electronice sau aparate electrocasnice. Din tehnicile tâlharilor nu sunt excluse nici spargerile de poștă electronică. Atacurile cibernetice reprezintă o modalitate modernă prin care hoții pot obține informații despre averea noastră. Este esențial să folosim parole puternice și să ne protejăm conexiunea la internet pentru a preveni accesul neautorizat.

În altă ordine de idei, sunt hoți care, mai ales când suntem plecați în vacanță, ne abordează vecinii cu pretextul că au nevoie de ajutor sau informații legate de proprietarul locuinței. De asemenea, întrebând despre rutină, programul de lucru sau orice alt detaliu, aceștia își pot forma și o imagine legată de momentele în care casa este goală. Mai mult, prin spargerea cutiilor poștale, hoții pot avea acces la facturi și corespondență personală, dezvăluind informații despre obiectele de valoare pe care le dețineți sau momentele în care sunteți plecați de acasă. Nu în ultimul rând, sunt hoți care marchează locuințe pentru a anunța potențialele ținte pentru alți infractori. Semnele prin care marchează pot consta în obiecte lăsate pe proprietate sau marcaje subtile, cum ar fi bandă adezivă pe uși sau geamuri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6181 secunde