Grevă generală în "culisele" Poliției! Se cere liber de ziua de naștere!

1673
Grevă generală în

Articole de la același autor

Supărările mocnesc în rândul unităților de poliție: după luni de zile de negocieri cu Ministerul Afacerilor Interne, personalul contractual se pregătește de grevă generală. S-a luat această decizie pentru că nu le-au fost îndeplinite solicitările privind modificarea contractului colectiv de muncă.

De ani buni, polițiștii ies în stradă pentru a-și cere drepturile. E drept, au primit cu țârâita și odată cu puținii bani în plus au venit și mai multe îndatoriri, în condițiile în care mulți dintre colegi au ales să părăsească sistemul de ordine publică. A venit rândul personalului contractual din unitățile de poliție – adică al oamenilor din „culise”, care se preocupă de bunul mers al lucrurilor prin instituții – pentru a-și cere drepturile, în condițiile renegocierii contractului colectiv de muncă. După două luni de discuții, însă, negocierile au eșuat.

„MAI nu a acceptat nici măcar propunerea de a acorda o zi liberă plătită personalului contractual (aproximativ 6.300 angajați), cu ocazia zilei de naștere, deși, inițial, acceptase ca respectiva zi liberă să fie recuperată, invocând prevederi justificative din materia Dreptului muncii”, a transmis Vasile Zelca, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Drept pentru care oamenii din „culisele” Poliției, adică muncitori necalificați, îngrijitori etc, se pregătesc de grevă generală.

„Consecvenți principiilor noastre sindicale, Biroul Executiv al FSNPPC a decis demararea procedurii legale pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă și, implicit, a grevei generale a personalului contractual, acțiune sindicală perfect legală, pe care o vom pune în aplicare în cel mai scurt timp posibil, după efectuarea unor acțiuni juridice prevăzute de reglementările în vigoare. Un lucru este clar: activitatea în toate structurile centrale și teritoriale va fi foarte dificilă, dacă nu chiar imposibil de desfășurat fără implicarea profesională a colegilor noștri, lucru pe care, din motive de neînțeles, MAI nu dorește să-l ia în calcul, deși ar fi imperios necesar”, a mai subliniat liderul sindical.

O altă problemă se ridică însă: pentru ca o acțiune sindicală să aibă succes este nevoie și de participarea personalului la acțiunile anunțate. Deja sunt vorbe printre oamenii în uniformă că efectul nu va fi cel scontat, pentru că angajaților le va fi teamă să protesteze. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4416 secunde