O nouă încercare! Cele două funcții de adjuncți din IPJ Constanța, scoase la concurs

1786
O nouă încercare! Cele două funcții de adjuncți din IPJ Constanța, scoase la concurs - fond-adjuncti-ipj-constanta-1-1680110680.jpg

Articole de la același autor

În 2022, funcția de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pe linie de ordine publică, a fost scoasă la concurs în mai multe rânduri, dar fără succes, căci niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină notă de promovare. IGPR mai face o încercare, anunțând un nou interviu. De data aceasta, a fost scoasă la concurs și a doua funcție de adjunct, cea pe linie de investigații criminale, în prezent ocupată prin împuternicire.

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat scoaterea la concurs a celor două funcții de adjuncți ai inspectorului șef din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța. Pentru funcția de adjunct pe linie de ordine publică este a cincea oară când este anunțat acest concurs. După ce aproape șase ani funcția a fost ocupată prin împuterniciri, după ieșirea la pensie a comisarului șef Adrian Rapotan, concursul a fost organizat inițial în aprilie 2022, când nu a fost promovat de niciunul dintre cei doi candidați care s-au prezentat. Ulterior, a fost anunțat pentru 9 august 2022, amânat pentru 25 august 2022, iar apoi suspendat până la o dată neprecizată. Într-un final, a fost organizat pe 9 decembrie 2022, dar și la respectiva dată, candidații au obținut note „rușinoase”, am putea spune, de 4 și 5.

În schimb, concursul pentru funcția de adjunct pe linie de investigații criminale este pentru prima dată organizat, de când a fost pus la dispoziție comisarul șef Mircea Relu Vizitiu, care ulterior a ieșit la pensie.

De altfel, între timp, în ultimele luni, au ieșit la pensie și doi dintre ofițerii de poliție interesați să ocupe funcția de adjunct pe linie de ordine publică. Este vorba despre comisarii șefi Ovidiu Zamfir, cel care a condus ani buni Biroul Control Intern, și Marian Nucu – fost șef al Serviciului de Acțiuni Speciale. Ceilalți doi candidați care și-au manifestat interesul pentru respectiva funcție, anul trecut, au fost comisarul șef Marin Dincă, șeful Poliției municipiului Mangalia, și comisarul șef Daniel Cojocaru, din cadrul IPJ Ialomița.

În prezent, chestorul Adrian Constantin Glugă este secondat de un singur adjunct, care ocupă funcția prin împuternicire, fiind vorba despre comisarul șef Nicolae Simion, fost șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Concursurile, anunțate pentru 20 aprilie

Ofițerii interesați să ocupe una dintre cele două funcții scoase la concurs își pot depune dosarele de candidatură până pe 3 aprilie. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidați sunt: să fie absolvenți de studii universitare, să dețină cel puțin gradul profesional de subcomisar, să aibă o vechime de cel puțin 7 ani în muncă, dintre care 5 în structurile de ordine publică, să aibă 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare funcției și cel puțin 3 ani vechime în funcții de conducere. De asemenea, trebuie să fi obținut cel puțin calificativul „Bine” la ultimele două evaluări anuale, să nu se afle sub efectul unei sancțiuni disciplinare, să nu fie subiectul unei acțiuni penale și să dețină aviz pentru a efectua cercetări judiciare.

Ambele concursuri sunt anunțate a se desfășura la câteva zile după Sărbătorile Pascale, pe 20 aprilie, la sediul IGPR din București.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5899 secunde