PAGUBĂ de aproape 60.000 de lei, adusă unei firme din Constanța, pentru a duce niște cupru la fier vechi

422
PAGUBĂ de aproape 60.000 de lei, adusă unei firme din Constanța, pentru a duce niște cupru la fier vechi - xdetaliifurtcupru3-1673262209.jpg
Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au identificat trei bărbați, bănuiți de comiterea faptei. Aceștia au fost reținuți și duși în fața instanței de judecată, magistrații stabilind arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, este vorba de trei bărbați cu vârste între 26 și 36 de ani, care au sustras doi tamburi cu cablu, în lungime totală de 1.600 de metri, din incint unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Constanța. Toți trei erau angajați ca agenți de pază și au fost ajutați în comiterea furtului de alte patru persoane, rămase neidentificate până în prezent.

„În noaptea de 19 spre 20 decembrie 2022, la orele 00:58 și 02:08, inculpaţii B.Ş.S., I.M. şi R.F.A., agenţi de pază, angajaţi ai unei societăţi, împreună cu alte patru persoane, neidentificate până în prezent, au sustras doi tamburi cu cablu cu inserție din cupru, cu lungimile de 1.022 metri, respectiv 595 metri, ce erau depozitaţi în staţia C.F., provocând persoanei vătămate G.F.R. S.A. un prejudiciu în valoare de 58.385,49 lei.

De asemenea, în sarcina inculpatului B.Ş.S. s-a reţinut că în data de 4 ianuarie 2023, ora 18:00, a condus o autoutilitară pe drumurile publice din şi dintre localităţile Constanţa şi Cumpăna, judeţul Constanţa, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Cercetările au relevat că inculpatul B.Ş.S. a comis faptele imputate în stare de recidivă şi că inculpatul I.M. se afla la data de 20.12.2022 sub măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă în altă cauză”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5525 secunde