Rezerviștii sunt pregătiți să facă gălăgie pe străzile din București: "Umilirea noastră a atins apogeul"

39510
49

Articole de la același autor

În urma protestului organizat la data de 9 mai, în care cadrele militare în rezervă s-au adunat în București pentru a-și striga nemulțumirile, obiectivele acestora nu au fost îndeplinite nici măcar pe jumătate.

Potrivit unei scrisori publice adresate de Ilie Truță, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) Constanța și comandor în rezervă, către decidenții militari și politici, posibilitatea ca obiectivele rezerviștilor militari să fie îndeplinite în această sesiune parlamentară este foarte mică, din cauza mai multor considerente.

Astfel, sursa citată enumeră interesul scăzut al parlamentarilor aflați în campanie electorală; lipsa de implicare a președintelui, comandant suprem, a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, a primului-ministru și a miniștrilor de resort; adoptarea „pe sub masă” a amendamentului Leoreanu și neincluderea pe Ordinea de Zi a ședinței Comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților a Proiectului de Lege 262 în perioada 3-7 mai.



De asemenea, în scrisoarea formulată, Ilie Truță amintește că la data de 31 mai, cu ocazia aniversării Zilei Rezervistului Militar, instituțiile reprezentative ale statului, cum ar fi administrația prezidențială și Guvernul României, nu au transmis vreun mesaj celor peste 200.000 de rezerviști militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), Ministerului Apărării Interne (MAI), Serviciului Român de Informații (SRI), Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale sau Serviciului de Protecție și Pază.

„În aceste condiții, în care umilirea noastră a atins apogeul și în care calea dialogului a eșuat, singura noastră șansă de a ne câștiga drepturile legale o reprezintă ieșirea în stradă în număr cât mai mare”, a precizat președintele SCMD Constanța.

Prin urmare, la data de 7 iunie, între orele 13:00-17:00, în Piața Victoriei se vor aduna reprezentanți ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Filialei 1 Constanța și 2 Mangalia a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, membri ai Filialei Județene Constanța a Asociației-Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari, dar și rezerviști neafiliați din MApN, MAI, SRI și penitenciare.

„Le spunem clar guvernanților că, așa cum prin diverși interpuși au găsit mijloace mai mult sau mai puțin legale de a nu ni se acorda o sumă întreagă de drepturi din anul 2009 până în prezent, să găsească de îndată calea scurtă de actualizare a soldelor de grad a tuturor rezerviștilor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională (SAOPSN), în această sesiune parlamentară, pentru că răbdarea rezerviștilor s-a sfârșit”, a transmis Ilie Truță.



Sindicaliștii susțin că una dintre măsurile pe care le-ar putea lua guvernanții, pentru a diminua neplăcerile provocate, este formularea unei Ordonanțe de Urgență (UOG), în care să se prevadă în continuare OUG 26/2024 și prin care să se actualizeze soldele de grad/grad profesional ale rezerviștilor din SAOPSN la valoarea cadrelor active.

Această scrisoare a fost publicată după ce, la data de 3 mai, a fost organizată o întâlnire între asociațiile rezerviștilor și reprezentanții MApN, unde s-a vorbit pe tema actualizării, nu recalculării, soldei de grad. „Întâlnirea nu a avut succes. Ce am solicitat noi pe 9 mai nu s-a rezolvat și de aceea ne ducem în Piața Victoriei”, a declarat Ilie Truță pentru

„Cuget Liber“.



Comentează știrea

49 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Virgil
5 iunie

Pe guvernanții noștri nu îi interesează așa ceva, ei au alte preocupării în preajma alegerilor.Promit multe dar realizează mai nimic. Să le fie rușine față de acești oameni care au slujit țară 24 din 24 de ore.Ei nu au cerut mai mult,decât ceea ce au pierdut datorita lipsei de profesionalism a d-nei Olguța Vasilescu care era pe atunci ministru muncii.Se le fie rușine celor care nu pun nici un preț pe Armata Română, doar numai când le este cuțitul la os. Din păcate cam așa stau lucrurile.

Nik
5 iunie

Dacă tot guvernanții nu respectă legile,prin ordonanțele date după bunul plac dumneavoastră ca rezerviști de ce mai mergeți la la CMJ uri, să actualizați datele și să mergeți la trageri?????? Mergeți la vot și anulați voturile, Ciuca nu a avut cuvânt nici în armată, nu va avea nici acum.........

Apostol Mircea
5 iunie

Ati privit impasibili cum se adoptau decizii cu impact benefic pentru cei cu grade și funcții ,care au trecut în rezerva după 1 ianuarie 2016.Ati întrat în capcana politicienilor cu jaloanele PNRR , care declarau ca pensiile militare nu sunt speciale .Revenirea la principiul contributivitatii era benefic și echitabil Este de altfel singura șansa.In mentalul cetățenilor pensii militare sunt speciale, nesimtite ,iar orice ieșire în spațiul public este condamnata Lideri de tipul politrucului col.rtg Dogaru un individ recrutat în C.P.S înainte de 1989 ,fără nici o pregătire militara trebuie tratați cu Indiferenta și ignorați.

Bzr
5 iunie

Dati-le inapoi decoratiile si medaliile militare,ca tot nu au nici o valoare!aruncati-le la sediile ministerelor mai si man,sa le vada si activii care vor deveni si ei pensionari!eu jur sa te apar si tu imi dai in cap!

Axel
5 iunie

Aveți grija cu cine votați. Măcar atât putem face. Trebuie să scapăm țara de acești politicieni și corupți și incapabili. Vineri cât mai mulți în stradă.

Truțulescu
5 iunie

Au și politicienii vina lor - care nu este mică. Dar responsabilitatea actelor de umilire a rezerviștilor revine în totalitate MApN, MI, SRI și SPP. Conducătorii acestor structuri și alți șobolani cu grade mari și funcții au elaborat, avizat și aprobat intern TOATE actele normative care au fost puse pe masa decidenților politici ai vremii, acte normative care au batjocorit efectiv rezerviștii. Răul vine din interior. Rezerviștii au fost trădați de către colegii în activitate. NICIODATĂ MApN nu s-a răsculat împotriva unui act normativ tembel ! Șobolanii trebuie să plece !

Bzr
5 iunie

O armata furată,mintită si trădată ,nu este armata,este gramada ordonata!

Doru Badin
5 iunie

Uneori își dau cu părerea despre cei care și au slujit țară, de multe ori în detrimentul familiei, a copiilor, tot felul de neaveniți, la fel că și dul care îl blamează pe Col. Mircea Dogaru(unul din cei mai tari istorici militari). E aceeași Lăbăreală pe care o debitau Bețivul Base, Piticul sluga Boc, Jigodia de Buldog, chitaristul întreținut și bețiv Orban, și alți foști PDL și PNL. De aceea noi și familiile noastre nu vom vota nici un partid trădător și vânzător al tari, iar muistii acești trebuie să știe că noi am fost întotdeauna la vot. Un milion de voturi, nu i de colea. Da i in PM lor de lepre ordinare( PNL, PSD, Forță Dreptei).

Dan
5 iunie

Mergeți toți la vot și votați cum trebuie convingeți familiile ruddele cunoscuții și ați rezolvat problema altfel o sa tot fiți umiliți.PACAT

Dan
5 iunie

Mergeți toți la vot și votați cum trebuie convingeți familiile ruddele cunoscuții și ați rezolvat problema altfel o sa tot fiți umiliți.PACAT. Nu poporul a umilit si denigrat armata ci toți parveniții,analfabeții funcționali incompetenții ,hoti,lichele,slugi ai nu știu cui,neaveniți,orgolioși,și nesatisfăcute....

49 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4786 secunde