Horia Constantinescu vrea să înființeze primării de cartier, cu poliție, ambulanțe și cabinete medicale

2656
2

Articole de la același autor

Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, anunță un proiect inovator care promite să transforme radical accesul la servicii publice și medicale pentru locuitorii orașului. Proiectul „Primăriile de Cartier” vizează deschiderea unor puncte de lucru ale instituției în fiecare cartier al municipiului, echipate cu ambulanțe și cabinete medicale, pe lângă birouri ale Poliției Locale și puncte farmaceutice.

În prezent, toate ambulanțele din Constanța pleacă dintr-un singur centru, o locație destul de îndepărtată raportat la multe dintre zone, situație care poate întârzia intervențiile în cazurile de urgență.



Horia Constantinescu propune rezolvarea acestei probleme prin amplasarea unei ambulanțe în fiecare cartier, asigurând astfel o intervenție rapidă și eficientă, care ar putea salva vieți.

„Prezența ambulanțelor în cartiere înseamnă că vom putea răspunde mult mai rapid la urgențele medicale, reducând timpul critic până la acordarea primului ajutor”, susține candidatul PSD la Primăria Constanța.

În plus, fiecare Primărie de Cartier va include un cabinet medical destinat urgențelor minore sau altor probleme medicale de tip schimbarea unui pansament sau administrarea unui tratament injectabil. Aceste cabinete, inexistente până acum în cartierele Constanței, vor degreva singura unitate de primiri urgențe din oraș, permițând acesteia să se concentreze pe cazurile grave.

„Aceste cabinete medicale vor reduce presiunea pe unitatea de primiri urgențe și vor oferi constănțenilor acces rapid la servicii medicale de bază chiar în apropierea locuinței lor”, a subliniat Horia Constantinescu.



Birourile Poliției Locale incluse în fiecare Primărie de Cartier vor contribui la creșterea siguranței în comunitate, facilitând rezolvarea rapidă a problemelor de siguranță publică. Birourile vor colabora strâns cu locuitorii pentru a identifica și soluționa prompt orice incident.

„Vreau ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță în propriul cartier. Prezența Poliției Locale va descuraja comportamentele antisociale și va îmbunătăți sentimentul de siguranță”, a explicat candidatul PSD la Primăria Constanța.

Un alt aspect important al acestui proiect este accesibilizarea serviciilor publice. Cetățenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul principal al Primăriei din centrul Constanței pentru diverse servicii administrative. În schimb, vor putea depune sesizările și solicitările la sediul din propriul cartier, reducând considerabil timpul de așteptare și simplificând procesul de rezolvare a problemelor.

„De ce să schimbi mai multe mijloace de transport, să pierzi timp și răbdare pe holurile Palatului Administrativ sau la alte ghișee ale Primăriei, când poți depune sesizarea simplu și rapid, la sediul de la tine din cartier?”, a precizat Horia Constantinescu.

Primăriile de Cartier vor funcționa în structuri modulare, ușor și rapid de construit. Primele șase vor fi gata și funcționale în primele patru luni ale mandatului său, dacă va fi ales.



„Aduc astfel administrația locală mai aproape de cetățeni și măresc totodată viteza de răspuns la urgențele medicale și gradul de siguranță. Amenajez structuri metalice, ușor și rapid de construit”, a menționat candidatul PSD.

Proiectul reflectă o abordare modernă și pragmatică a administrației locale, punând accent pe proximitate și eficiență în serviciile publice.

Prin propunerea sa, Horia Constantinescu nu doar că promite să îmbunătățească serviciile publice și siguranța în Constanța, dar și să aducă un plus de încredere în instituțiile locale. Proiectul „Primăriile de Cartier” este un angajament ferm de a face administrația mai accesibilă și mai eficientă, cu beneficii semnificative pentru toți locuitorii orașului.

(Comandat de Partidul Social Democrat, Filiala Constanța, realizat de Cuget Liber, CUI mandatar financiar coordonator 21240002, tiraj – 1500)



Comentează știrea

vai de container !
4 iunie

Super model, primarie la Container ! Mai era si model de Scoala la Container ! Tot inainte la Container !!! PS. Poate conceptul de "delegare zonala" e mai adecvat si poate la urmatorul patrinal tot pt. conducerea democratica pe baza de vot ! Se poate aplica si pe Capitala cu succes prin Sectorizarea Sectorului ... etc, etc. Adica deja avem model de Capitala si acolo e RAI-ul. Orice forma de administrare care da roade e buna ... dar unde e novatorul aici ??? [ e politie pe zona, alesii poate au diferite obicieiuri ... sau pe lista sa fie selectati in functie de domiciliul unde pe care il frecventeaza de obicei !!! poate container ca numai geniile au preferintele astea ! Super model, primarie la Container ! Tot inainte la Container !

Nenea
5 iunie

Mai facem câteva posturi de bugetari

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6115 secunde