Vreți să urmați o carieră în Armată? Începe înscrierea în școlile militare!

2182

Articole de la același autor

Tinerii care vor să urmeze o carieră militară sunt înștiințați că au început înscrierile pentru învățământul postliceal și universitar militar. Înscrierile durează până în luna iunie, urmând ca probele de admitere în unitățile de învățământ să se desfășoare la începutul lui august.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că pentru următorul an școlar au fost puse la dispoziție 449 de locuri în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militar și 731 de locuri pentru subofițeri. Înscrierea candidaților se desfășoară în perioada 1 februarie – 10 iunie, urmând ca în perioada 7 martie – 30 iulie să aibă loc selecția candidaților, iar finalizarea dosarelor de candidat se va realiza până pe 8 iulie 2022. Admiterea în școlile postliceale va consta într-o probă de evaluare a cunoștințelor la disciplinele matematică și limba engleză, pe 3 august 2022, pentru subofițeri, și pe 8 august 2022, pentru maiștri militari. „Se pot înscrie elevii aflați în ultimul an de liceu și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat și vârsta de cel mult 28 de ani, împliniți în cursul anului 2022”, au arătat reprezentanții M.Ap.N.

În învățământul universitar militar de formare a ofițerilor sunt puse la dispoziție 154 de locuri, dintre care zece la Academia de Poliție, iar în învățământul universitar civil – medicină sunt 89 de locuri. Înscrierea candidaților se desfășoară în perioada 1 februarie – 3 iunie 2022, selecția candidaților în perioada 7 martie – 17 iunie 2022, iar examinarea medicală, pentru candidații din învățământul universitar civil (medicină) și pentru Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 14 martie – 10 iunie 2022; finalizarea dosarelor de candidat este pe 24 iunie 2022. Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea M.Ap.N. constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele matematică, informatică şi limba engleză. Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara M.Ap.N. (domeniile de licenţă drept şi sănătate) se desfăşoară conform regulamentelor respectivelor instituţii. „Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în cursul anului 2022”, au arătat reprezentanții ministerului de resort.

Pentru înscriere, în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, cei interesați trebuie să contacteze biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Constanța. Înscrierile se pot face și online. De asemenea, până la 25 martie, se desfășoară și înscrierile pentru învățământul liceal militar. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.924 secunde