ACoR Constanţa a câştigat din nou Colanul de Aur. Mariana Gâju a vorbit despre proiecte pe fonduri europene

1503
ACoR Constanţa a câştigat din nou Colanul de Aur. Mariana Gâju a vorbit despre proiecte pe fonduri europene - acor-constanta-1707921337.jpg
Cea de-a treia zi a celei de-a 27-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România a fost dedicată analizei problemelor cu care se confruntă comunele din România.

Evenimentele zilei au fost deschise de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu. Acesta a transmis că dorește un parteneriat real cu administrația locală și că satul românesc nu poate fi dezvoltat decât împreună.

În cadrul evenimentului, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a înmânat distincții filialelor județene cu cele mai bune rezultate în anul precedent în ceea ce privește mobilizarea membrilor, desfășurarea activităților la nivel județean și plata cotizației anuale către ACoR. Astfel, Colanul de Aur a revenit și, în acest an, Filialei județene Constanţa a ACoR. La egalitate s-a aflat Filiala județeană Vrancea. Colanul de Argint a ajuns la Filiala județeană Călărași, iar Colanul de Bronz la Filiala județeană Neamț.

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna a ridicat problema întârzierilor în derularea procedurii de finanțare a proiectelor cu fonduri europene sau guvernamentale, costul avizelor pe care UAT-urile sunt obligate să le obțină, avize ce nu sunt imperios necesare, ca de exemplu: aviz ARACIP, aviz de mediu, ISU, altele decât cele de strictă necesitate. De asemenea, a adus în discuție problemele cu privire la implementarea proiectelor ce vin în sprijinul tinerilor, locuințe de tip ANL, proiecte finanțate prin CNI, PNRR sau CNAIR cum este și situația nodului de descărcare din autostrada A4 pe teritoriul comunei Cumpăna. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4496 secunde