AUR se pregăteşte de referendum. "Vom face totul ca la carte!"

458
AUR se pregăteşte de referendum.

Articole de la același autor

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor este pe cale să organizeze un referendum care să conţină două puncte pentru ca oamenii să voteze în acest sens. Unul dintre puncte se referă la obligativitatea întemeierii familiei tradiţionale în România, iar celălalt, la eradicarea legii care ar urma să fie promulgată, aceea de a limita plata cu bani numerar.

Senatorul Sorin Mateescu, de la AUR Constanța, a vorbit despre acest subiect şi a explicat pentru Cuget Liber tot ceea ce era de înțeles, începând cu primul punct.

„Vom crea un grup de iniţiativă. Vom demara aceste două acţiuni la nivel de centru în urma unei hotărâri luate de CEDO. Noi, în trecut, am mai iniţiat o declaraţie privind familia tradiţională, dar cred că zace pe undeva prin sertarele Senatului. Vom face totul ca la carte, cu strângere de semnături. Nu ştiu să vă spun la acest moment o dată când va avea loc acest referendum. Se va anunţa la nivel naţional. Ca să avem câştig de cauză, trebuie să semneze o treime din populaţia României, sau fix 500.000 de persoane. Au existat 21 de persoane care au pârât statul la CEDO. Practic, aceştia au mers acolo şi au spus că la noi nu este legală căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Ei vor să schimbe legea, vor să schimbe Constituţia. Nu este normal aşa ceva. La noi în Constituţie scrie clar că familia trebuie să fie compusă din bărbat şi femeie. Ei vor să schimbe tot, iar, evident, noi nu suntem de acord cu acest lucru. Se răstoarnă un principiu democratic. Sperăm ca până în 2024 toate partidele din România să îşi dea seama că acest lucru ar fi o greşeală. Dacă vor semna această declaraţie, să îşi asume. Nu avem altă cale legală, decât referendumul. Nu ne legăm de niciun lucru electoral. Este pur şi simplu firesc să fie aşa cum spunem noi. Dacă vom simţi că se vor face presiuni asupra noastră, probabil că vom organiza şi mitinguri. Cei 21 de oameni care au făcut aşa ceva, nu ştiu dacă fac parte din anumite partide, dar ei reprezintă o minoritate. Eu ştiu că într-o societate decide majoritatea, nu minoritatea”, a declarat Sorin Mateescu pentru Cuget Liber.

Mateescu a vorbit şi despre limitarea plăţilor cu cardul. Practic, pe viitor, se vrea limitarea plăţii cash în fiecare zi cu 1000 de lei pentru persoană fizică şi 5.000 de lei pentru persoană juridică.

Acest lucru nu va fi deloc benefic, în opinia lui Sorin Mateescu.

„Eu vă spun un singur lucru. Ai o bancnotă naţională care nu ar trebui să dispară din punct de vedere fizic. În nici un stat nu există aşa ceva. Elveţia, Germania, care, vorba aceea, sunt ţări civilizate. Ei cum au păstrat numerarul? Fiecare om este liber să aleagă cum vrea să plătească. Ei vor iniţial să limiteze numerarul, iar apoi să îl desfiinţeze. Libertatea omului nu mai contează absolut deloc. L-am auzit şi pe Marcel Ciolacu, cel care a spus că este de acord cu această lege. Mai mult decât atât, nu cred că există vreun raport al BNR în acest sens. Cel puţin eu nu l-am văzut. Nu am văzut nici un punct de vedere din partea Băncii Naţionale a României. Vă mai spun ceva. Există firme care îşi plătesc angajaţii cash. Păi aceia cum fac? Nu a fost întrebată societatea despre această problemă. Vor să decidă doar ei. Totul se face pe repede înainte. Numerarul înseamnă independenţă faţă de om. Dacă se va strica vreodată sistemul bancar, ce facem atunci? Rămânem cu cardurile şi nu avem acces la bani. La ţară există mici întreprinzători care au fel de fel de afaceri. Păi, îl obligi pe ăla să vină cu POS-ul după el? Este inadmisibil!”, a concluzionat Sorin Mateescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7405 secunde