AUR Constanţa, despre problemele pe plan local şi naţional. "Vom ajunge sigur la guvernare"

230
AUR Constanţa, despre problemele pe plan local şi naţional.

Articole de la același autor

Filiala judeţeană AUR Constanţa a susţinut, joi, o conferinţă de presă în cadrul căreia s-au prezentat mai multe probleme pe plan naţional, dar mai ales local. La eveniment au luat parte senatorul Sorin Mateescu, senatorul Edvochia Aelenei şi Nicolae Vlahu, candidat la alegerile europarlamentare din partea AUR.

„Luna septembrie va fi o lună plină pentru partidul nostru. Vom avea patru evenimente în Dobrogea. Vom avea campania parlamentarilor Vara Românilor. De când am intrat în Parlament am avut multe campanii. Noi nu am avut vacanță în nicio vară de când am intrat în Parlament. Chiar și vara aceasta am continuat să mergem în județ să vorbim cu oamenii. Eu am fost și în Teleorman pentru că acolo nu avem reprezentanți. Vreau să vă spun că în județul Teleorman am fost în câteva comune și în Bragadiru am întâlnit o bătrână, de 94 de ani, rațională, care a zis că sunt singurul parlamentar pe care l-a văzut pe teren de când se știe ea. Noi asta facem în fiecare vară. Stăm de vorbă cu oamenii. Încercăm să găsim soluții. Ca să fac o comparație între Constanța și Teleorman, aici la noi am văzut comune care arată binișor. Îl felicit, de exemplu, pe primarul de la Chirnogeni. Chiar dacă este PSD, merită felicitat. Mi-a plăcut mult cum arată acea comună. Sunt comune în care nu există centre medicale. Nu există transport. La Tortoman de exemplu, nu au microbuze care să ducă copiii la școală. Avem localități în Dobrogea unde fie nu avem mașină de pompieri, fie dacă avem mașină de pompieri, avem doar voluntari, nu pompieri specializați. Pe de altă parte, chiar dacă mergem pe teren, pentru că ni s-a recomandat să facem acest lucru, nu trebuie să fim impasibili. Trebuie să începem să găsim soluții. Vom ajunge sigur la guvernare”, a declarat senatorul constănțean Sorin Mateescu.

„Caravana Medicală AUR” ajunge în Dobrogea

Totodată, senatorul Evdochia Aelenei a vorbit despre „Caravana Medicală AUR”, un proiect la nivel naţional, dar care se pare că se va extinde şi în Dobrogea.

„Eu vreau să vorbesc despre caravana medicală. Este un spital mobil ultramodern care a oferit servicii medicale la circa 3000 de cetățeni până acum. Finanțarea s-a făcut din banii de subvenție. Am propus o lege prin care să se poată construi din acești bani un spital. Legea nu a trecut și atunci mergem cu acest spital mobil care cuprinde toată România. Caravana Medicală va veni pe 11 septembrie la Negru Vodă, va sta acolo două zile, va merge alte două zile la Cobadin și apoi două zile la Peștera. Vom chema toți cetățenii indiferent de etnie sau sex să vină la această caravană medicală. Când am început acest mandat am fost la comisia medicală din Senat și acolo s-a votat ideea de caravană medicală. Trebuia să existe medici care să meargă în localitățile unde nu existau medici de familie. Eu vă mărturisesc că nu am văzut nicio caravană. Noi, Constanța, aveam mare nevoie de această caravană pe timpul verii pentru că atunci populația se triplează. Am rugat să se construiască un spital regional sau unul județean. La Tulcea nu avem pediatrie, oncologie și alte specialități și toți de acolo sunt nevoiți să vină la Spitalul Județean Constanța. Eu voi merge în audiență la președintele CJC și voi mai vorbi cu dumnealui poate ne mai ajută cu câte ceva în spitalul Constanța. Eu am fost internata acum două săptămâni la ortopedie. Salteaua era ruptă, frigiderul ruginit care nu se închidea, patul ruginit, este incredibil. Și i-am întrebat dacă era internat Mihai Lupu și cu el se purtau la fel? Mi s-a răspuns că da pentru că nu au soluții. Caravana noastră medicală a putut primi autorizații și pe baza acestei legi am putut înființa această caravană. Invităm pe toți cetățenii să vină la noi la Caravana Medicală”, a spus Edvochia Aelenei.

La rândul lui, Nicolae Vlahu a explicat faptul că poliţia trebuie să fie mai promptă atunci când vine vorba despre consumul şi traficul de droguri.

„Eu voi vorbi despre testarea antidrog din școli. Aceasta nu se poate face decât cu acordul părinților. Trebuie să facem un apel către autoritățile locale pentru a face ordine în instituțiile din învățământ. România are nevoie de o combatere a consumului de droguri pe termen lung. Poliția trebuie să aibă o pregătire mult mai bună. Statutul polițistului trebuie reconsiderat. Omul legii trebuie să inspire frică și teamă din partea celui care nu respectă legea. Avem o problemă cu această subcultură trap. Ponderea artiștilor care promovează consumul de droguri este în creștere”, a explicat Nicolae Vlahu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5167 secunde