Consiliul Local din Techirghiol a aprobat bugetul localităţii pentru anul 2023

623
Miercuri, la Techirghiol, a avut loc prima ┼čedin┼ú─â ordinar─â a Consiliului Local din acest an, ├«n care ale┼čii au votat mai multe proiecte importante pentru comunitate. Cel mai important dintre acestea a fost proiectul de hot─âr├óre privind aprobarea bugetului local pe anul 2023.

Pentru acest an, veniturile bugetului local propuse sunt ├«n cuantum de 66.199.362 lei, iar ace┼čti bani se ├«mpart pentru mai multe proiecte care urmeaz─â s─â fie continuate sau, unele, chiar demarate, ├«n Techirghiol.

Veniturile proprii ale administraţiei locale din Techirghiol sunt în valoare de 11.091.590 lei, iar suma de 2.467.800 lei reprezintă defalcarea din unele venituri ale bugetului de stat.

Subven┼úiile provenite de la bugetul de stat ┼či de la alte bugete sunt ├«n valoare de 11.153.204 lei, ├«n timp ce mai exist─â ┼či sume provenite din partea Uniunii Europene ├«n valoare de 29.104.617 lei. Din Programul Na┼úional ÔÇ×Anghel SalignyÔÇť provin nu mai pu┼úin de 7.000.000 de lei.

Din acest buget, aproximativ 35% va fi direc┼úionat c─âtre func┼úionare ┼či peste 65 la sut─â c─âtre investi┼úii ┼či dezvoltare.

├Än ora┼čul Techirghiol exist─â mai multe proiecte de investi┼úii pentru anul 2023. ├Än primul r├ónd este vorba despre investi┼úiile care vor fi continuate, iar unul dintre acestea este continuarea lucr─ârilor pentru ÔÇ×Cre┼čterea activit─â┼úii turistice a sta┼úiunii balneare Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii turistice tehnico-edilitare zona A202ÔÇŁ, cu fonduri nerambursabile de la Uniunea European─â.

Al doilea proiect de acest gen este continuarea lucr─ârii de ÔÇ×Extindere Re╚Ťea Electric─â de Interes Public ├«n cartierul Nenciu StoianÔÇŁ. Acest proiect se afl─â momentan ├«n prima etap─â. De asemenea, mai exist─â ┼či proiecte de investi┼úii noi pentru ora┼čul Techirghiol. Primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, a enumerat c├óteva dintre acestea.

ÔÇ×Avem ├«n primul r├ónd demararea lucr─ârilor de obiectiv pentru proiectul construirii unei cre┼če ├«n ora┼čul nostru. Apoi vorbim despre demararea lucr─ârilor de ├«mbun─ât─â┼úire a mobilit─â┼úii urbane ├«n ora┼č, proiect care este finan┼úat cu ajutorul Programului Na┼úional de Investi┼úii ┬źAnghel Saligny┬╗. Totodat─â mai discut─âm despre demararea lucr─ârilor privind cre┼čterea mobilit─â┼úii urbane prin extinderea zonei de agrement cu pist─â pentru biciclete ┼či alee pietonal─â pe malul lacului Techirghiol. Vrem s─â mai implement─âm un proiect care are ├«n vedere reabilitarea, anveloparea ┼či consolidarea cl─âdirii prim─âriei. Eu, personal, doresc s─â mul┼úumesc pe aceast─â cale tuturor consilierilor locali ai ora┼čului Techirghiol care au ├«n┼úeles nevoile localit─â┼úii ┼či au votat acest bugetÔÇŁ, a declarat Iulian Soceanu.

De asemenea, mai exist─â c├óteva proiecte de interes ├«n Techirghiol, cum ar fi lucr─ârile de reabilitare a trotuarelor din strada Nicolae B─âlcescu ┼či achizi┼úia unui terminal de tip info-chio┼čc care s─â cuprind─â ┼či o aplica┼úie informatic─â pentru pl─â┼úile taxelor ┼či impozitelor locale.Pagina a fost generata in 0.5155 secunde