Deputatul Marian Cruşoveanu, lobby pentru dezvoltarea turismului rural. "Vor exista multe puncte gastronomice"

1282
Deputatul Marian Cruşoveanu, lobby pentru dezvoltarea turismului rural.

Articole de la același autor

În ultimul timp, în România, s-a făcut foarte mult lobby pentru turismul rural. Iar, acesta chiar există. Doar că nu este unul foarte dezvoltat.

Din acest motiv, unii parlamentari au venit cu idei pentru a dezvolta această ramură extrem de importantă pentru economia celor care trăiesc „la ţară”, dar şi pentru plăcerea turiştilor de a vedea şi a simţi altceva decât aerul metropolelor din România sau din străinătate pe care aleg să le viziteze.

În urmă cu puțin timp, deputatul liberal Marian Cruşoveanu, care este şi secretarul general al PNL Constanţa, a semnat alături de colegii săi o iniţiativă legislativă privind punctele gastronomice locale din mediul rural.

Mai exact, atunci când producătorii amenajează astfel de puncte gastronomice, atrag turiştii într-un număr foarte mare, pentru că în zilele noastre cetăţenii care trăiesc în mediul urban au foarte rar ocazia de a vedea cu ochii lor şi de a simţi ce înseamnă să faci o vacanţă pe plaiurile mioritice.

„Propunerea de lege, semnată alături de colegii parlamentari PNL, vine să completeze cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale. Astfel, acest concept nou de HoReCa este definit în următorul fel: o unitate de valorificare a producției primare locale, situată într-o localitate rurală, unde se prepară şi se servesc produse culinare şi băuturi, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane simultan. De asemenea, propunerea de lege mai prevede că Punctul Gastronomic Local poate funcționa în incintele locuințelor din mediul rural, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, crame, fonduri de vânătoare, crescătorii de vânat, complexe de vânătoare, centre de colectare a ciupercilor şi fructelor de pădure, centre de colectare a vânatului, ocoale silvice, mănăstiri, agropensiuni, precum şi în alte construcții şi amenajări dintr-o localitate rurală. Această lege va contribui la dezvoltarea comunităților locale, din perspectivă economică, dar mai ales la promovarea și valorificarea turismului rural al României, în special al celui gastronomic. În gospodăriile rurale încă se realizează produse bazate pe rețete autentice, iar punctele gastronomice locale vor avea rolul de a valorifica producția primară locală, unde se prepară și servesc produse culinare și băuturi după rețete specifice zonei.

Această inițiativă legislativă poate fi un pas pozitiv pentru susținerea comunităților rurale și promovarea bogăției gastronomice a României”, a precizat deputatul constănțean Marian Crușoveanu.

El a avut această iniţiativă, mai ales pentru judeţul Constanţa, care are foarte multe comune sau sate ce pot oferi servicii de genul celor redate mai sus.

În Constanţa există comune şi sate precum Cobadin, Mihai Viteazu, Lipniţa, Adamclisi şi multe altele care pot oferi aceste servicii şi care se pot transforma într-o oază de relaxare pentru oamenii care îşi desfăşoară activitatea în mediul urban, dar chiar şi pentru străini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7262 secunde