Felix Stroe: „Trebuie să punem pe primul loc bunăstarea românilor”

221
Felix Stroe: „Trebuie să punem pe primul loc bunăstarea românilor” - stroe-1687873172.jpg

Articole de la același autor

Senatorul PSD din Constanţa, Felix Stroe, a vorbit despre exportul de cereale care se produce prin Portul Constanţa.

El a precizat faptul că în ultimul timp nu s-au protejat interesele fermierilor români şi toate privirile s-au îndreptat către Ucraina, ţară decimată de război.

„Prin Ministerul Agriculturii, vom propune la Bruxelles măsuri de optimizare a exporturilor de cereale prin Portul Constanța, astfel încât să se protejeze interesele fermierilor români!

România susține în continuare tranzitul cerealelor din Ucraina, dar acest lucru nu trebuie să afecteze exporturile fermierilor noștri, mai ales că se anunță o recoltă bună, cu mult peste necesarul intern. Măsurile propuse vizează o organizare mai riguroasă a operațiunilor de transport și încărcare în Portul Constanța și să nu existe suprapuneri și blocaje!

După ce un acord negociat de ONU și Turcia a permis Ucrainei accesul limitat la trei dintre porturile sale de la Marea Neagră, Constanța a devenit cea mai mare rută alternativă de transport maritim a Ucrainei și a gestionat aproximativ o treime din exporturile ucrainene.

Dar Constanța va avea dificultăți în a găzdui și gestiona o creștere a producțiilor românești și ucrainene, odată ce recoltările vor începe în câteva săptămâni! În cea mai aglomerată perioadă, portul Constanța a gestionat aproximativ 25 de milioane de tone de exporturi de cereale pe an. România este unul dintre cei mai mari producători de cereale din UE, iar anul acesta se preconizează o recoltă românească de peste 10 milioane de tone!

Chiar dacă suntem în continuare alături de poporul ucrainian, punem pe primul loc bunăstarea românilor!”, a transmis Felix Stroe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.081 secunde