Preşedintele CJC, Mihai Lupu, a participat la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România

159
Preşedintele CJC, Mihai Lupu, a participat la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România - cjclupu-1653043365.jpg
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a participat, în perioada 18 – 20 mai 2022, la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România UNCJR. În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte, acestea, concentrându-se pe necesitatea continuării procesului de descentralizare, importanța absorbției fondurilor nerambursabile, precum și alte situaţii care necesită analiza și identificarea de soluții din partea administrației centrale și modificarea unor acte normative.

„Pentru a crea premisele creşterii calităţii şi eficienţei serviciilor publice, este nevoie de o decentralizare reală. Aceasta poate fi realizată doar printr-o manieră eficientă şi responsabilă şi ar duce la o creştere a autonomiei financiare locale şi, implicit, o dezvoltare economică locală mai rapidă şi sustenabilă. Într-adevăr, este nevoie de un proces complex, cu un ritm mult mai alert şi cu obiective clare, care să reprezinte interesul cetăţeanului şi al societăţii. Interes public reprezentat de o dezvoltare economică locală cât mai accentuată. În acest sens, investiţiile reprezintă cea mai eficientă cale de dezvoltare economică sustenabilă, însă anumite obiective investiţionale se lovesc negreşit de blocaje cauzate de necesitatea exproprierilor. Am discutat, de asemenea, o serie de măsuri, care să aducă modificări legislaţiei actuale, în vederea deblocării procesului de expropriere şi, implicit, o creştere a nivelului investiţiilor din fonduri publice. Sunt convins că alături de colegii mei și printr-un dialog constructiv cu autoritățile centrale, vom reuși să aducem modificările legislative necesare eliminării blocajelor din actul administrativ” , a declarat Mihai Lupu.

Pagina a fost generata in 0.4476 secunde