Alegeri la vârful social-democraților

PSD se joacă de-a democrația. Constanța, chemată să voteze unicul candidat

715
5
PSD se joacă de-a democrația. Constanța, chemată să voteze unicul candidat - psdalegeri9-1444401273.jpg

Articole de la același autor

Alegerile pentru funcția de președinte al PSD vor avea loc duminică, 11 octombrie, când aproape 533.000 de membri ai partidului sunt așteptați la urne, inclusiv în Republica Moldova, într-un scrutin în care unicul candidat este Liviu Dragnea. În acest sens, reprezentanții PSD Constanța responsabili cu organizarea alegerilor de duminică s-au reunit, vineri, la Casa de Cultură din Con-stanța pentru a fi instruiți cu privire la scrutinul în care se va alege președintele partidului.

Președintele Comisiei Electorale Județene a PSD Constanța, Cristinel Dragomir, a declarat pentru "Cuget Liber" că la întâlnire au fost prezenți reprezentanții filialelor din 63 de comune din 70 câte se află în județ.

"Le-au fost înmânate buletinele de vot, listele electorale actualizate, procesele-verbale și un ghid de instruire. Secțiile de votare se vor amenaja la sediile filialelor, iar unde nu există, deși din informațiile mele știu că nu este cazul, secțiile vor fi amenajate într-o sală închiriată, cel mai probabil, la Căminul Cultural", a declarat Cristinel Dragomir.

PSD Constanța are în acest moment aproximativ 13.000 de membri. Cei mai mulți membri PSD se află în municipiul Constanța, iar cei mai puțini se află în comuna Vulturu, adică 26 de persoane cu carnet de partid la PSD.

Procesul de votare va începe la ora 8.00 și se va încheia cel târziu la ora 20.00. Fiecare secție de vot va putea decide când să oprească procesul, având în vedere că există localități unde sunt puțini membri, iar astfel nu va fi nevoie de o perioadă lungă de timp pentru vot. Mai mult, membrii PSD din fiecare localitate vor fi mobilizați și vor vota, în cele mai multe cazuri, împreună, în aceeași perioadă de timp.

"La aceste alegeri nu există ștampile. Se va vota cu pixul. Pe buletinul de vot a fost tipărită o singură întrebare, dacă îl susțin sau nu pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al PSD, iar votantul va bifa cu pixul DA sau NU. Membrii vor vota în baza actului de identitate, apoi vor semna pe un borderou în dreptul numelor lor. Nu este nevoie să aibă plătită cotizația la zi ca să voteze, adică nu este o condiție", a mai explicat Cristinel Dragomir.

În ceea ce privește cheltuielile partidului, Dragomir a precizat că acestea nu există. "Aceste alegeri nu implică în județ nicio cheltuială. Am primit totul de la centru", a mai spus Dragomir.

La rândul său, Decebal Făgădău, președintele executiv al PSD Constanța și președinte al Organizației Municipale Constanța, spune că în municipiul Constanța vor exista șase secții de votare, dintre care cinci sunt sedii de partid, iar cel de-al șaselea loc unde se poate vota duminică va fi o sală închiriată la Casa de Cultură din Constanța.

În municipiul Constanța sunt aproximativ 3.400 de membri PSD, iar liderul filialei susține că aceste alegeri sunt și o bună modalitate pentru actualizarea bazei de date cu membrii de partid.

Cum văd șefii de filiale scrutinul

Șefii de filiale din țară au părerile împărțite cu privire la aceste alegeri care ar reprezenta "un act istoric" în PSD.

Unii lideri ai filialelor PSD se declară încântați de noua procedură de vot, spunând că, deși era prevăzută în statutul PSD de câțiva ani, este aplicată pentru prima dată și dă posibilitatea tuturor membrilor să își aleagă președintele, iar cel care va câștiga va avea o legitimitate mult mai mare decât președinții de până acum ai partidului. Alții, din contră, că numai Ceaușescu mai făcea așa ceva și era ales în unanimitate.

"Modalitatea de alegere a președintelui de toți membrii PSD este prevăzută în statutul partidului la articolul 137. Dacă este prevăzută, normal, trebuie respectată. Nu avem ce face. Cred că această modalitate este, totuși, bună mai ales dacă ar fi existat mai mulți candidați. Cu toate acestea, cred că la următorul Congres al PSD statutul o să fie modificat deoarece este destul de complicat de organizat", a declarat Cristinel Dragomir.

Pe 11 octombrie, social-democrații urmează să își aleagă președintele.

În cursa pentru șefia formațiunii a rămas doar Liviu Dragnea, după ce candidaturile lui Daniel Savu și Șerban Nicolae au

fost respinse de Comitetul Executiv

Național al PSD. Totodată, pe 18 octombrie va fi aleasă echipa de conducere a PSD, în cadrul unui Congres extraordinar. 

Comentează știrea

PCR
10 octombrie 2015
Candidat unic ? Credeti ca am uitat ce inseamna ? Oare dictator ?

In tot psd.ul nu s-a mai gasit macar o persoana care sa i se opuna ? In ce hal au ajuns !?

Ana
10 octombrie 2015
Ordine

Dar niste ordine prin orasul asta mai facem? Sa reparam niste trotuare, sa curatam mazgalelile, sa reparam semafoarele...?

suleyman
10 octombrie 2015
PCR

Kim jong un Dragnea presedinte !!!Partidul Dragnea Romania !!!

gingasu
10 octombrie 2015
ponta

Liviu este unul din cei care dupa condam sa la inchs cu suspend continua sa sprijine sistemul basist distrugand la comanda un partid care are cel mai bun prm min din istoria rom.op basista nu stie cum sa faca sa -l dea jos pe VictorP .Pt ca este in op lor un min care face comp si mareste sal si pens .De aia le este frica de ponta pt ca aduce credibilitate si mareste decalajul dintre psd si basisti.De ce da schm un prim mins fff performant? de ce .le este frica basistilor ca ponta a luat masuri pe care nu le a luat nmeni in istoria rom .Liviule daca bati palma cu basistii si -l schimbi pe Victor sa terminat cu psd-ul.Cum dracu candidezi de unul singur!Eu in locul tau nu acceptamsa concurez ....singur faci rau psd-ului ii.distrugi imaginea si dai apa la moara basistilor sa va critice(pe drept). Eu ma intreb de ce nu a cerut basescu scmb lui BOC pt ca ori cum era varza?Ponta deranjeaza rau basistii ce a promis a facut cu Codul Fiscal urm cod munci care o sa term cu sclavia si noul cod al sal si pens care urmeaza sa fie marite!.De aia nu-i "bun"VICTOR P.

bogdan
11 octombrie 2015
cel mai de forta proiect!

Cel mai de forta proiect! Suntem o echipa dinamica si intr-o ascensiune spectaculoasa in toata tara! Inca mai avem nevoie de colaboratori, asa ca va asteptam urgent sa lucrati intr-un mediu al secolului 21 si sa castigati bani cat mai repede! Oferim o seriozitate de fier si cerem acelasi lucru! Solicitati acum detalii la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2807 secunde