CCR explică:

Concurs "S-au cerut listele folosite la referendum, nu reactualizarea lor"

261
1

Articole de la același autor

Reprezentanții Curții Constituționale Române i-au trimis, ieri, premierului Victor Ponta o nouă adresă, în care îi explică ce anume i-au cerut săptămâna trecută: listele electorale actualizate care au fost folosite la referendumul din 29 iulie, și nu reactualizarea listelor, așa cum a pretins premierul.
"Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media și în conferința de presă a Guvernului României, care a avut loc în data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate de Curtea Constituțională, vă aducem la cunoștință faptul că, prin adresa nr. 5305 din 3 august 2012, Plenul Curții Constituționale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispozițiilor art. 17 alin. 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, liste în baza cărora s-a desfășurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui României, domnul Traian Băsescu", se spune în adresa trimisă, ieri, la Palatul Victoria.
În aceste condiții, recensământul prin care Ponta le cerea primarilor să actualizeze listele electorale din care să-i scoată pe românii plecați la muncă în străinătate nu mai are niciun rost.
Reamintim că Victor Ponta a cerut autorităților locale, într-o videoconferință desfășurată vineri, să înceapă procesul de actualizare a listelor electorale, astfel încât Guvernul să poată transmite Curții Constituționale datele solicitate.
Astfel, în interpretarea premierului, angajații Ministerului Administrației și Internelor (MAI) urmau să bată din ușă în ușă să culeagă informații despre cine și unde locuiește, și să-i scoată din liste pe cei plecați la muncă în străinătate.

Comentează știrea

Bojidar
7 august 2012
Hot. C.C. nr.3/2003

JUSTITIE = ADEVAR. VIII - MORTII = MINUS in ultimii 20 de ani in Romania. 1. Cifra de 18.308.612 alegători înscriși pe Listele electorale permanente, sustinuta de Ioan Rus, este cifra viilor și morților cu drept de vot, inclusiv Elodia si Pacepa. 2) Cifra de 16.527.971 de alegători are la baza comunicatul, Institutului Național de Statistică, că după recensămîntul populației și locuințelor din anul 2011, s-a stabilit că populația totală a României a fost de 20.254.866 de locuitori, din care 18,4% sînt minori, adică 3.726.895 de persoane. 3) Cifra de 17.842.103 de alegători, a fost precizata în scris, în Hot. C. C. nr. 3/2003, Mon. Of. nr. 758/2003. De atunci, populația României a scăzut dramatic, ca urmare a "Sa traiti bine". Acum, C. C. poate să uite de această cifră și să raporteze numărul votanților la referendumul din 29 iulie 2012 la viii și morții comunicați de ex-ministrul Rus ca fiind înscriși pe listele electorale? Cvorumul de prezență impus de C. C. basista a condus la încălcarea flagrantă a recomandărilor Comisiei de la Veneția, anume că "NU se recomandă următoarele: un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare...". Ce vină au cei aproape 8,5 milioane de alegători care s-au prezentat la referendum și de ce numărul lor să fie raportat la numărul celor înscriși în listele false, la care face trimitere ex-ministrul Ioan Rus? Daca Curtea Constitutionala incalca prevederile din Lege, in care se prevede modul cum se intocmesc si actualizeaza "Listele electorale permanente" ar trebui dizolvata de urgenta. Ex-ministru Rus nu este naiv, a facut si face joc dublu. P.S. Multe raspunsuri (dosare santaj) sunt in camera de la Cotroceni sigilata in mod abuziv de Basescu. Doar este domeniul public al statului, iar statul sunt eu (Basescu). "Statul sunt eu" sunt cuvintele lui Ludovic al XIV-lea spuse in Parlamentul francez.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.373 secunde