Siguranţa în şcoli, pe agenda de lucru a primarului din Techirghiol, Iulian Soceanu

826
Siguranţa în şcoli, pe agenda de lucru a primarului din Techirghiol, Iulian Soceanu - soceanu-prefect-1708957447.jpg

Articole de la același autor

Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, a luat parte la o întâlnire organizată de Instituţia Prefectului în cadrul căreia s-a discutat despre siguranţa în şcoli.

Edilul a explicat în câteva rânduri cum a decurs întâlnirea şi care au fost principalele subiecte pe marginea cărora s-a discutat.

„Am participat la o întâlnire organizată de Instituția Prefectului privind siguranţa în şcoală alături de reprezentanţii Comisiei Judeţene pentru siguranţa şcolară. Întalnirea s-a desfăşurat la Liceul Teoretic Emil Racoviţă, unde s-a discutat despre acţiunile necesare pentru combaterea bullying-ului. La nivelul oraşului Techirghiol, în instituţiile de învăţământ, s-au făcut numeroase investiţii de-a lungul anilor, investiţii care astăzi îşi arată roadele. Sistemele de supraveghere, atât în interiorul unităţilor de învăţământ cât şi în exterior, postul fix al Poliţiei Locale, contractul cu firma privată de pază, au limitat la maxim apariţia situaţiilor conflictuale. Mai mult decât atât, odată cu montarea sistemelor de supraveghere exterioare au dispărut din jurul unităţilor de învăţământ persoanele care în trecut creau probleme. În plus, la nivelul unităţilor de învăţământ din Techirghiol, există un contract în vigoare privind asitenţa medicală pentru elevi. În şedinţă s-a discutat aplicat despre cum trebuie să ne implicăm şi mai mult pentru creşterea siguranţei elevilor, dar şi despre colaborarea dintre cadrele didactice şi părinţi.

Aşa cum spuneau chiar reprezentanţii Comisiei Judeţene pentru Siguranţă Şcolară, Liceul Teoretic Emil Racoviță poate fi un exemplu de bună practică pentru prevenirea acestor evenimente.

Mulţumesc pe această cale conducerii liceului, dar şi cadrelor didactice din Techirghiol, pentru implicare în tot ceea ce înseamnă procesul de educaţie, îi mulţumesc domnului prefect Silviu Coşa pentru implicare, le mulţumesc reprezentanţilor autorităţilor care au răspuns de fiecare dată nevoilor noastre”, a transmis Iulian Constantin Soceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2717 secunde