Deputatul Stelian Ion reacţionează după noile reguli de trafic instituite în cartierul Tomis Nord

1875
Deputatul Stelian Ion reacţionează după noile reguli de trafic instituite în cartierul Tomis Nord - fondsteliantrafic1708957388-1708977673.jpg

Articole de la același autor

Aşa cum bine ştim, de foarte multă vreme, conducătorii auto care vor să vireze de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu la stânga pe strada Sucevei sau pe strada Dispensarului, nu mai pot face acest lucru din cauza liniei continue care este trasată de la City Park Mall până la sensul giratoriu de la Păpădie.

Mai nou, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, vrea să instituie noi reguli de circulaţie. La auzul acestei veşti, deputatul USR din Constanţa, Stelian Ion, a reacţionat printr-un comunicat de presă transmis oficial.

„Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac, iar grozăviile procesului de reorganizare a traficului nu se opresc. Noua victimă este cartierul Tomis Nord. Vă amintesc că prima etapă de creare a debandadei rutiere din zonă a fost instituirea unei linii continue neîntrerupte pe toată lungimea bulevardului, de la Gară până la intrare în stațiunea Mamaia. Acest fapt a îngreunat vizibil accesul locuitorilor în cartier, care acum trebuie să stea zeci de minute blocați pe strada Adamclisi sau să ocolească tot cartierul Tomis Nord pentru a ajunge, practic, în același punct de unde au plecat. Constănțenii din zonă, și nu numai, au cerut printr-o petiție adresată Primăriei, să se stabilească măcar o linie discontinuă la una dintre intersecțiile străzilor Suceava sau Dispensarului. Care a fost răspunsul? Instituirea în viitorul apropiat a două sensuri unice pe două străzi importante din cartier.

Primăria a anunțat oficial că proiectul de reorganizare a traficului rutier din zonă a fost făcut în urma consultărilor cu cetățenii. Îl provoc pe Vergil Chițac să facă publică o dovadă a acestor consultări. Am fost în zonă alături de colegii mei din USR, iar oamenii ne-au spus că nu și-au dorit așa ceva. Cu toate astea, Chițac le-a dat ce știe el mai bine: sensuri unice și haos! Singura arteră de acces în cartier, strada Adamclisi, este supraaglomerată, iar în loc să răspundă petiției lansată de cetățeni, Chițac a stabilit acum ca strada să fie cu sens unic.

În 2024 vom corecta aceste aberații, ne vom consulta cu specialiști și, mai ales, cu cetățenii. Nu e greu, dacă alegi să nu stai închis în Primărie și să-i tratezi pe oameni cu dispreț și aroganță. Sensul pe care al trebui să-l urmeze Chițac este cel spre domiciliul său de lux din Eforie și să lase Constanța în pace. A chinuit-o destul!”, a transmis Stelian Ion.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Constanţa a transmis că se va institui un regim de sens unic pe străzile interioare din perimetrul cuprins între bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Suceava, care, conform comunicatului, este necesară atât pentru decongestionarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar. Acest lucru va fi instituit începând cu data de 29 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.506 secunde