VideoLive Text Unirea Principatelor Române, sărbătorită de PUSL, în comuna Peștera

1699
Ziua Micii Uniri a fost sărbătorită în toată ţara, de toate comunităţile şi etniile acestei naţiuni. Acest lucru s-a întâmplat şi în judeţul Constanţa, în comuna Peştera, acolo unde Organizaţia Judeţeană a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) a organizat un eveniment unic care se întâmplă destul de rar în astfel de locuri.

Aproximativ 400 de oameni au fost invitaţi la Căminul Cultural din comuna Peştera pentru a sărbători cu muzică, dansuri populare, mici şi vin fiert. Totul a fost asigurat de Organizaţia Judeţeană PUSL Constanţa.

De la eveniment nu au lipsit preşedintele Organizaţiei Judeţene PUSL Constanţa, Florentin Chiforeanu, candidatul din partea PUSL la Primăria Constanţa, Gihan Eserghep, preşedinta filialei PUSL Medgidia, Mirabela Cherim, preşedinta filialei PUSL Tuzla, Loredana Nebunu, dar şi candidatul PUSL la Primăria Tuzla, Gheorghe (Giani) Nebunu.

„Noi, Organizaţia Judeţeană a Partidului Umanist Social Liberal din Constanţa ne-am gândit să cinstim Ziua Unirii Valahiei cu Moldova aducând un moment de veselie pentru 400 de oameni pe care i-am invitat la Căminul Cultural din comuna Peştera. Acest lucru a fost posibil prin bunăvoinţa doamnei primar Nicoleta Vrabie. Au fost două ore de dansuri populare dobrogene, inclusiv ale etniilor din Dobrogea, cântece autentice şi bineînţeles nu au lipsit micii şi vinul fiert. Cred că din toate imaginile care au fost surprinse la faţa locului reiese că toată lumea s-a bucurat”, a declarat Florentin Chiforeanu.

Seara a fost una plină de dansuri populare şi de voie bună. Unul dintre punctele culminante ale evenimentului a fost Hora Unirii, dar şi intonarea imnului oficial al PUSL, pe acordurile căruia întreaga asistenţă a aplaudat şi a exultat cu steaguri şi pancarte.

„Acţiunea aceasta a fost organizată pentru a comemora cei 165 de ani de la Mica Unire. Totul a fost pentru a ridica coeziunea între membrii şi simpatizanţii noştri la nivelul partidului nostru în acest judeţ. Din acest motiv am ales o locaţie în afara oraşului Constanţa pentru a arăta că noi nu stăm cu urechea aplecată doar spre lucrurile care se întâmplă în oraşul Constanţa, ci şi în judeţ. Am ales această localitate pentru că a fost extrem de primitoare cu noi. Localitatea Peştera, acum vreo 15 ani, a fost dată exemplu naţional pentru că era o comună curată, modernizată. Dacă nu mă înşel a fost prima comună la nivel naţional cu wireless lăsat la liber în parcul public”, a declarat Gihan Eserghep.

Reprezentanţii Partidului Umanist Social Liberal, filiala Constanţa, au promis că vor mai repeta astfel de evenimente şi în alte localităţi pentru că scopul acestora este să fie cât mai aproape de oameni şi să le înţeleagă nevoile acestora.

































Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2672 secunde