USR cere ca Lucian Bode să demisioneze sau să fie revocat din fruntea MAI

202
USR cere ca Lucian Bode să demisioneze sau să fie revocat din fruntea MAI - usrbodde-1667485318.jpg
Uniunea Salvaţi România cere demisia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, după ce Comisia de etică a Universităţii „Babeş-Bolyai” a publicat rezultatele evaluării asupra tezei sale de doctorat.

„Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai confirmă ceea ce a susţinut USR: Lucian Bode a plagiat în teza de doctorat”, afirmă reprezentanţii USR, într-un comunicat transmis redacției.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi cere demisia de urgenţă din Guvern sau, în caz contrar, revocarea acestuia din fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

„Lucian Bode a plagiat. Avem confirmarea de la universitatea care i-a dat diploma. Aşteptăm demisia din Guvern”, a scris Cătălin Drulă.

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a făcut publice concluziile analizei Comisiei de etică a UBB asupra tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, constatându-se că există o serie de abateri de la bunele norme de publicare - erori de citare şi unele fragmente plagiate. În replică, Bode susţine că lucrarea este în regulă, titlul de doctor acordat în anul 2019 este menţinut, el precizând că va revizui erorile constatate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4569 secunde