USR Constanţa, semnal de alarmă cu privire la economia României. "Situaţia este departe de a fi una roz"

3202
USR Constanţa, semnal de alarmă cu privire la economia României.

Articole de la același autor

Filiala USR Constanţa a susţinut joi o conferinţă de presă în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe teme de interes local şi naţional. La eveniment au participat deputatul Stelian Ion, senatorul Remus Negoi şi fosta şefă a Senatului, Anca Dragu. Una dintre cele mai dezbătute teme a fost cea legată de economia din România.

„Nu vorbim de foarte multe vești pozitive. Vorbim despre situația dezastruoasă din spitale. Foarte mulţi medici au tras semnale de alarmă pentru că nu mai au bani. Își calculează pe zile cât mai au pentru investițiile curente în aceste spitale. Sănătatea românilor cade pe ultimul plan. Vedem în oglindă ce se întâmplă în partea cealaltă. Cheltuieli nesăbuite din partea statului, nu sunt bani pentru medicamente, dar sunt bani pentru excursii în Africa. Sunt bani pentru avioane scumpe cu care călătorește Klaus Iohannis. Sunt bani pentru pensiile speciale. Acești oameni din PNL și PSD nu s-au atins de aceste pensii. Mulți dintre cei care suntem aici ne gândim dacă vom apuca să vedem unele măsuri intrate în vigoare. Domnul Ciolacu se comportă precum Jupuitu din romanul «Moromeții». Ai, nu ai bani, trebuie să îi dai lui Ciolacu. Am văzut că au crescut impozitele. Am văzut o creștere cu o impunere a unui plafon de plată cash. Asta tot pentru a impozita niște sume. Farmaciștii sunt într-o situație foarte grea și au ieșit în stradă. Haideți să vorbim și despre situația lucrărilor la Cazinoul din Constanța. Multe ordonanțe de urgență ale lui Marcel Ciolacu periclitează lucrările. Nu se mai pot plăti până la finalul anului aceste lucrări, nu mai pot plăti angajații. Lucrul acesta pune în impas această reabilitare a Cazinoului. Dacă vedem că se opresc lucrările, ar trebui întrebat domnul Ciolacu și cei din administrația locală ce se întâmplă”, a declarat Stelian Ion.

Anca Dragu a venit cu câteva date exacte despre ceea ce se întâmplă în acest moment în economia din România.

„Situația economică a României este departe de a fi una roz și una care să ne asigure că 2024 va fi un an bun din punct de vedere economic. Avem cifrele la 9 luni care arată sub așteptări. În prognoza de toamnă de la Comisia Europeană, creșterea economică din România este la un nivel inferior. Creșterea economică va fi anul acesta undeva la 2 la sută. Bugetul a fost întocmit pe o creștere economică de 2,8 la sută. Inflația erodează foarte mult apetitul investițional și lipsa de încredere în investițiile românești. În momentul în care orice companie vrea să își extindă activitatea, dar constată acest mediu bugetar total impredictibil, atunci aceste firme nu vor mai investi. Aceeași situație este pentru orice cetățean. În momentul în care vrei să îți renovezi casa, să îți schimbi mașina, te gândești de două ori în momentul în care vezi că taxele au crescut. De la 1 ianuarie dacă ai ghinionul să ai un PFA vei plăti triplu dări către stat. Deciziile de investiții sunt amânate sau chiar anulate. Asta înseamnă o creștere economică mai redusă. Peste toate acestea vine o inflație mare. În România inflația este la o rată dublă decât media UE.”, a spus şi Anca Dragu.

Senatorul Remus Negoi a continuat să atace frăţia dintre PNL şi PSD şi mai ales pe premierul Marcel Ciolacu.

„Aceasta este realitatea. O realitate pe care și noi o trăim zi de zi văzând ceea ce se întâmplă în Parlament. Mâna lungă a lui Marcel Ciolacu ia bani din fondul de rezervă. Se pregătește un atentat la pilonul 2 de pensii. Lucrurile acestea se întâmplă pentru că PSD și PNL sunt la guvernare. PNL a retrogradat de la nivelul de ospătar al PSD și acum este nasturele de la cămașă PSD-ului, nasturele acela pe care nu îl folosește nimeni. Şi-au încălcat promisiunile de-a lungul timpului. Au zis că nu măresc taxele și tocmai asta au făcut. O mare minciună din partea lor. De la începutul anului au crescut impozitele și taxele pe chirii, pe veniturile microintreprinderilor. Au luat măsuri anti liberale”, a încheiat Remus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7099 secunde