Stelian Ion, de la USR Constanța, despre pensiile speciale: "Nu vom vota pentru aşa ceva"

1169
Stelian Ion, de la USR Constanța, despre pensiile speciale:

Articole de la același autor

Reprezentanţii USR Constanţa au emis un comunicat de presă care face referire la pensiile speciale pe care le au parlamentarii şi care, în opinia lor, trebuie tăiate.

„Parlamentarii USR nu vor vota pentru păstrarea pensiilor speciale. Marea reformă pusă la cale de PSD și PNL este ca pensia specială a fostului premier Nicolae Ciucă să scadă de la 18.000 de lei la 16.778 de lei lunar. De asemenea, unele modificări vor avea efect abia peste 20 sau chiar 40 de ani.

Între timp: în 4 luni de guvernare Ciolacu, pensionarii obișnuiți s-au ales cu majorări de doar 2 lei/lună, în timp ce specialii au primit 211 lei.

În fiecare lună, românii plătesc taxe tot mai mari pentru a fi alimentate pensiile privilegiaților. Pensiile lui Ciucă, Oprea, Chițac și restul specialilor ne costă miliarde din PNRR. 5,5 miliarde de euro din PNRR ar fi putut intra în România anul acesta, dacă PSD și PNL ar fi eliminat pensiile speciale. Până în prezent, 500 de milioane de lei dintr-un fond de rezervă al Guvernului s-au dus către pensiile speciale de la MAI”, au transmis reprezentanţii USR Constanţa.

Mai mult decât atât, deputatul USR din Constanţa, Stelian Ion, a ţinut să facă şi el câteva precizări.

„Așa cum s-a văzut la votul din Senat de săptămâna trecută, privilegiați precum Ciucă sau colegul său de partid, primarul Constanței, Vergil Chițac, sunt în continuare protejați de majoritatea parlamentară PSD-PNL la care se adaugă și voturile de susținere ale reprezentanților de maximă ipocrizie AUR. USR a fost singurul partid care s-a opus în Senat și la fel vom face și în cadrul ședinței de astăzi, 16 octombrie, din Parlament, programată pe repede-înainte. Toate amendamentele depuse de noi în Senat au fost respinse fără nicio discuție. Cele 128.000 de semnături strânse de USR pentru eliminarea completă a pensiilor speciale nu înseamnă nimic pentru acest cartel politic PSD-PNL care, de la o lună la alta, face ca viața românilor de rând să fie tot mai grea, în timp ce membrii săi trăiesc pe picior mare”, a declarat Stelian Ion.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5429 secunde