video Bugetul de stat şi problemele din Mangalia, subiecte abordate de USR Constanţa. "Nu mai putem continua cu debandada asta!"

3590
Bugetul de stat şi problemele din Mangalia, subiecte abordate de USR Constanţa.
Joi, la sediul USR Constanţa, deputatul Stelian Ion şi preşedinta USR Mangalia, Semiran Abdurefi, au susţinut o conferinţă de presă în care au fost vizate două teme principale. Mai întâi, Stelian Ion a vorbit despre bugetul de stat care, în opinia sa, nu este gestionat corect de actuala guvernare.

„Vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la iresponsabilitatea guvernului având în vedere cheltuirea banului public. Premierul Ciolacu alocă sume colosale unor facțiuni care au legătură cu prieteniile dumnealui. Am tot vorbit despre creșterea taxelor. Există diferențe sau discriminări. Pentru noi este alarmant modul în care acest buget este călcat în picioare. Se vede foarte clar că modul în care a fost atribuit anul trecut bugetul a fost deficitar. S-a făcut un buget care să le permită să meargă în continuare cu toate cheltuielile imense. Multe dintre ele abordează acordarea pensiilor speciale. Strâng cureaua comercianții mici pentru avuţia unor categorii privilegiate care încasează valori foarte mari. Nu s-au eliminat pensiile speciale. Sunt periclitate și bursele și programul masa caldă. Este periclitată plata unor despăgubiri pentru imobilele preluate abuziv în perioada comunistă de către statul român. Sunt chestiuni care țin de lipsa de respect a statului român prin premierul Ciolacu față de cetățenii acestei țări. Ați observat luările de poziție ale lui Claudiu Năsui care are informații legate de veniturile membrilor din CA-ul BNR. El a primit răspunsuri mincinoase din partea BNR și din punctul meu de vedere se poate angaja răspunderea acestei instituții care dezinformează opinia publica. S-au câștigat 1,5 milioane de euro care au ajuns la membrii CA de la BNR. Românii nu visează la așa ceva. Nu mai putem continua cu debandada asta. Am văzut un proiect de înființare a unui nou serviciu secret în cadrul armatei. Avem destule servicii secrete în România care trebuie să își facă treaba. Alte cheltuieli, proiecte nejustificate, care arată că suntem într-o zonă de întărire a sistemului de forță”, a declarat Stelian Ion.

„Am fost la prefect dar nu m-a primit!”

De partea cealaltă, Semiran Abdurefi a ales să discute despre un subiect local, din judeţ, chiar din municipiul Mangalia.

Este vorba despre două clădiri care se află în plin proces de construcţie pe faleza din Mangalia, la doar câţiva metri de luciul de apă.

„În Mangalia se edifică două construcții pe taluzul falezei Mangalia. Finul fostului primar Zamfir Iorguș construiește două hoteluri în buza mării la nici 22 de metri de luciul apei. Nu există avize de la Apele Române. Primăria ne-a răspuns că aceste construcții se edifică cu autorizații de construcție și totul este legal. Am aflat că nu există niciun fel de avize pentru aceste construcții. Din toate avizele a fost vizat doar avizul de descărcare arheologică. Construcțiile au început fără ca măcar acolo să fie pus un panou. Am aflat că ulterior începerii construcțiilor s-au emis toate avizele și certificatele de construire. Am cerut lămuriri de la Inspectoratul de Stat în Construcții. Ni s-a spus că au nevoie de timp pentru a cerceta speța. Ne-au zis că vor înștiințare şi la rândul lor, dacă este cazul, vor înștiința Instituția Prefectului. Eu am fost personal la prefect și nu m-a primit. Am cerut actul prin care beneficiarul a intrat în posesia acestui teren dar nu ni s-a dat nimic. Pe site-ul Primăriei Mangalia nu există nicio hotărâre de consiliu prin care beneficiarul ar fi întrat în posesia acestui teren”, a spus şi Semiran Abdurefi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2133 secunde