Căscați necontrolat? Ce declanșează aceste reacții ale organismului

233
Căscați necontrolat? Ce declanșează aceste reacții ale organismului - cascat-1700487904.jpg

Articole de la același autor

Sunt persoane care obișnuiesc să caște foarte des. La o primă vedere, atunci când cineva cască în mod repetat, este deseori interpretat ca fiind somnoros sau plictisit. Căscatul este modul în care organismul răspunde la niveluri reduse de oxigen, care este direct legat de nivelurile de energie. Căscând, corpul preia cantități mai crescute de oxigen decât respirația normală și ajută persoana să se simtă energică și trează, precizează doctorulzilei.ro.

Acest lucru se întâmplă în mod special atunci când cineva este obosit sau somnoros sau uneori plictisit și nu este interesat de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Este, de asemenea, un fapt binecunoscut că această stare este contagioasă și atunci când o persoană dintr-un grup cască, și alții o fac, adesea neintenționat. Se spune că o persoană cască excesiv dacă face acest lucru mai mult de o dată pe minut. Deși este adesea benignă și nu este o afecțiune gravă, aceasta poate fi o indicație a afecțiunii medicale subiacente și, prin urmare, necesită atenție dacă continuă să fie o problemă obișnuită.

Ce este, de asemenea, important este să căutați simptome asociate care pot indica o problemă de bază. De exemplu, persoanele cu insomnie pot căsca în exces și au, de asemenea, tulburări de somn, niveluri reduse de energie, lipsă de concentrare și atenție. Atât anxietatea, cât și depresia nu lasă o persoană să doarmă normal, crescând astfel și căscatul. Mai rar, unele probleme de inimă pot provoca căscat excesiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4393 secunde